-
Αρχική > Απόψεις > Κορονοιός  Καστοριά : Πρώτοι  μπήκαμε πρώτοι θα βγούμε ( Του Δώρα Θέτη )

Κορονοιός  Καστοριά : Πρώτοι  μπήκαμε πρώτοι θα βγούμε ( Του Δώρα Θέτη )

Εδώ και λίγες μέρες όλη η χώρα  βιώνει  έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης,   συνειδητοποιούμε πλέον  ότι ο κίνδυνος μπορεί να βρίσκεται αφανής ακριβώς δίπλα μας, μια σκιά και ένας σιωπηρός συνοδός της καθημερινότητας μας

Η  αίσθηση παντοδυναμίας και μεγαλοσύνης που είχαμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια καταρρίπτεται και μας δείχνει το πόσο μικροί κι αδύναμοι παραμένουμε μπροστά στην Φύση και στα τερτίπια της, το πόσο εύκολα τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο μας και να στραφούνε εναντίον μας.

Μας δείχνει επίσης πως ο αγώνας για επιβίωση έχει δυο διαστάσεις:

Μια ατομική και μια κοινωνική.

Αγώνα επιβιώσεις κάνει και η πολύπαθη περιοχή μας η οποία έζησε την πανδημία από την αρχή της πορεία της με μια σειρά θανάτων  όμως τα γεγονότα αυτά δεν πτόησαν την  βυζαντινή αρχόντισσα  η οποία με σθένος και δύναμη ψυχής με τους κατοίκους της καταβάλει σημαντικές προσπάθειας να βγει πρώτη από αυτή την γάγγραινα που έχει διασπείρει  παγκόσμια τον θάνατο.

Και αν στο τέλος η προσπάθεια μας ευοδωθεί, αν καταφέρουμε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες, τότε -όταν η κρίση θα έχει πια αποχωρήσει- θα μπορέσουμε να ‘άνω- θρώσκοιμεν’ τις κεφαλές και να πούμε πως ναι! Γίναμε πιο άνθρωποι απ’ όσο ήμασταν.

Επαγρύπνηση, προσοχή χρειαζόμαστε. Ενιαία και συντονισμένη στρατηγική λοιπόν από τους φορείς. Γιατί  θέλει ικανούς  για να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις και όχι μοιρολάτρες να παρακαλάμε μην  τυχόν γυρίσουμε στα παλιά .

Το μπορούμε σαν Καστοριά, το οφείλουμε σαν κάτοικοι της. Με δουλειά και σύνεση. Χαμογελάστε.

Κάνε υπομονή Καστοριά μου πατρίδα μου θα έρθουν καλύτερες ήμερες

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks