-
Αρχική > Απόψεις > Δεν αντέχει άλλα χτυπήματα η Ελληνική γουνοποιία

Δεν αντέχει άλλα χτυπήματα η Ελληνική γουνοποιία

  • Ενώ -μέχρι τώρα- ήταν διαδεδομένη η άποψη ότι από τον κορωνοιό δεν προσβάλλονται τα κατοικίδια και τα οικόσιτα ζώα, οι εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας απέδειξαν το αντίθετο. Μια σειρά ύποπτων θανάτων σε μία φάρμα μίνγκ στην περιοχή Βοΐου Κοζάνης έφερε άρον- άρον ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο ερεύνησε επιτοπίως την κατάσταση και διαπίστωσε ότι όντως τα ζώα του εκτροφείου είχαν προσβληθεί από τον ιό. Θετικός κατ’ αρχήν βρέθηκε ο ίδιος ο φαρμαδόρος και άλλα 9 ζωντανά ζώα ενδείξεις όμως επιμόλυνσης βρέθηκαν και στα νεκρά πράγμα που δικαιολογεί την υπόνοια μιας συνολικής διασποράς. Αντίστοιχα υπήρξαν τα ευρήματα και σε μία ακόμη φάρμα της Σιάτιστας. Ελεγχοι και τεστ στα οποία υποβλήθηκε το προσωπικό πολλών ακόμα εκτροφείων της περιοχής έδειξαν άλλωστε πως η όλη κατάσταση έτεινε μάλλον να γίνει ανεξέλεγκτη. Στην μεν επικράτεια της Κοζάνης βρέθηκαν 9 εργαζόμενοι θετικοί στον covid19 στην δε επικράτεια της Καστοριάς άλλοι 10.
  • Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των επιμολύνσεων που παρατηρήθηκαν κατ’ αρχήν στις φάρμες της Δανίας και στην συνέχεια σε 6 ακόμη γουνοτροφικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ολλανδία κι η Σουηδία.
  • Το μεγάλο πρόβλημα -κι αυτό που κυρίως ανησυχεί τους επιστήμονες- είναι ότι τα ζώα, όχι απλώς επιμολύνονται από τον ιό αλλά τον μεταλλάσουν και τον επιστρέφουν πίσω στους ανθρώπους αλλοιωμένο. Αυτό θεωρητικά μπορεί να ακυρώσει όλους τους σχεδιαζόμενους εμβολιασμούς και αφήσει έκθετη στον Covid19 την ανθρωπότητα για ένα πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (Τέτοιου είδους μετάλλαξη πάντως δεν σημειώθηκε στα ελληνικά εκτροφεία).
  • Παρά τις διαβεβαιώσεις του δόκτωρος Φάουτσι των Ηνωμένων πολιτειών ότι ο κίνδυνος παραμένει μειωμένος, οι αρχές των δύο ηπείρων έχουν ήδη αναλάβει μια εκτεταμένη διαδικασία εξολόθρευσης των φορέων. Εκατομμύρια Μινγκ έχουν φονευτεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ και σχεδιάζεται η απαλοιφή άλλων τόσων.
  • Στην δική μας περιοχή διατάχτηκε ήδη η θανάτωση των ζώων της πρώτης φάρμας και έχουν δημιουργηθεί ζώνες ‘ασφαλείας’ 10 Χμ γύρω από όλες τις υπόλοιπες.

Περιμένουμε τώρα με αγωνία τα αποτελέσματα από την ιχνηλάτηση  που έκανε σήμερα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΚΙΝΤΖΟΓΛΟΥ

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks