-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά κορονοιός  φάρμες : Η Ταφόπλακα της Καστοριάς η θανάτωση των γουνοφόρων  ζώων( Δώρα Κωτσοπούλου )

Καστοριά κορονοιός  φάρμες : Η Ταφόπλακα της Καστοριάς η θανάτωση των γουνοφόρων  ζώων( Δώρα Κωτσοπούλου )

Στην ιχνηλάτηση  των γουνοφόρων ζώων από τα 35  εκτροφεία  που εδρεύουν στην περιοχή μας προχώρησε το πρωί κλιμάκιο  του ΕΟΔΥ.

Τα αποτελέσματα θα βγουν η σημερα το απογευμα η αυριο το πρωί και μέχρι τότε οι ιδιοκτήτες από τις φάρμες  αλλά και ολόκληρη η Καστοριά βρίσκεται σε στάση προβληματισμού  αναμονής και προσευχής  γιατί θα  χάσουν την δουλειά τους εκατοντάδες εργαζόμενοι στις φάρμες και θα  βυθίσει  την περιοχή μας  σε μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

Πάντως   σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου γουνοποιών Καστοριάς κ Αποστόλη Τσούκα «μέχρι στιγμής  τα ζωάκια δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα έχουν καλή κλινική εικόνα  και το πιο πιθανόν είναι να βγει αρνητικό το τεστ στον ιό του κορονοϊού».

Αν η επιμόλυνση συνεχιστεί, αυτό πιθανότατα θα σημάνει τον ξαφνικό θάνατο του τελευταίου ακμάζοντος κλάδου της τοπικής γουνοποιίας και ίσως βάλει και μια οριστική ταφόπλακα στον συνολικό κλά αλλά και σ ολόκληρη την περιοχή μας καθώς οι φάρμες μα τα ζωάκια αποτελούν ένα οικονομικό όφελος για τον πολύπαθη περιοχή μας .

Πέρα από αυτό η ζημιά κεφαλαίου θα είναι τόσο μεγάλη ώστε καμία επιχείρηση της δυτικής Μακεδονίας δεν θα καταφέρει να την απορροφήσει.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks