(Maple syrup).
Το κέικ αυτό έχει πολύ ωραία γεύση χάρη στο σιρόπι σφενδάμου, με ένα άρωμα που θυμίζει καφέ και καραμέλα!
Υλικά:
3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
2 αυγά
1 φλιτζάνι maple syrop
115 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 κ 2/3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (με
άρωμα βανίλιας αν προτιμάτε)
ένα φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
(ή καρύδια)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο, το σιρόπι.
Προσθέτουμε
τις μπανάνες λιωμένες και σταδιακά το αλεύρι (κατά προτίμηση κοσκινισμένο).
Ανακατεύουμε στο μίγμα τις σταγόνες σοκολάτας ή τα καρύδια και ψήνουμε σε μικρή, μακρόστενη φόρμα, ντυμένη με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο για 55 περίπου λεπτά, στους 175 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο.
*Σιρόπι σφενδάμου θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, είναι καναδικό προϊόν, πολύ δημοφιλές εκεί!
Καλή επιτυχία!
Tatiana Danassis
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ