-
Αρχική > Συνταγές > Κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη, με σιρόπι σφενδάμου

Κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη, με σιρόπι σφενδάμου

(Maple syrup).
Το κέικ αυτό έχει πολύ ωραία γεύση χάρη στο σιρόπι σφενδάμου, με ένα άρωμα που θυμίζει καφέ και καραμέλα!

Υλικά:
3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
2 αυγά
1 φλιτζάνι maple syrop
115 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 κ 2/3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (με
άρωμα βανίλιας αν προτιμάτε)
ένα φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
(ή καρύδια)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο, το σιρόπι.
Προσθέτουμε
τις μπανάνες λιωμένες και σταδιακά το αλεύρι (κατά προτίμηση κοσκινισμένο).
Ανακατεύουμε στο μίγμα τις σταγόνες σοκολάτας ή τα καρύδια και ψήνουμε σε μικρή, μακρόστενη φόρμα, ντυμένη με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο για 55 περίπου λεπτά, στους 175 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο.
*Σιρόπι σφενδάμου θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, είναι καναδικό προϊόν, πολύ δημοφιλές εκεί!
Καλή επιτυχία!

 

 

Tatiana Danassis
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Top
Enable Notifications OK No thanks