-
Αρχική > Απόψεις > Kαστοριά : Στο χείλος ενός οικονομικού αφανισμού.  Ποιος θα την σώσει? κοροϊδία και για  τη δίκαιη μετάβαση της από-λιγνιτοποίησης

Kαστοριά : Στο χείλος ενός οικονομικού αφανισμού.  Ποιος θα την σώσει? κοροϊδία και για  τη δίκαιη μετάβαση της από-λιγνιτοποίησης

Σήμερα, αιώνες μετά από κείνη την χρυσή εποχή του επιχειρείν, η τοπική παραγωγή γουναρικών δείχνει να πνέει τα λοίσθια και ολόκληρη η περιοχή να βρίσκεται πια στο χείλος ενός οικονομικού αφανισμού.
Ποιος θα την σώσει?
Μήπως η κρατική συμπαράσταση με τα μπαλωματικά επιδόματα? Μήπως οι κρατικές συμβουλές και υποδείξεις για κάποιες νέες, πολλά υποσχόμενες επαγγελματικές ενασχολήσεις? Μήπως οι διεκδικούμενες ανταμοιβές της από-λιγνιτοποίησης?  που και με αυτή μας κοροϊδεύουν  στα μούτρα μας για  τη δίκαιη μετάβαση.

Οι μειώσεις φόρων και επιβαρύνσεων? Η μεταφορά και η εδώ εγκατάσταση ξένου εργατικού δυναμικού? Είναι άραγε όλα αυτά αρκετά να βγάλουν τον τόπο μας από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί, αν, εμείς οι ίδιοι, δεν σηκώσουμε μανίκια και δεν κάνουμε κάτι?

Ο Παρατηρητης

Top
Enable Notifications OK No thanks