-
Αρχική > Τοπικά νέα > Δήμος Νεστορίου : Ολοκληρώθηκε η συντήρηση των πρώην Κοινοτικών Καταστημάτων Κοτύλης και Κυψέλης

Δήμος Νεστορίου : Ολοκληρώθηκε η συντήρηση των πρώην Κοινοτικών Καταστημάτων Κοτύλης και Κυψέλης

Με γοργούς ρυθμούς υλοποιούνται οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση δημοτικών κτιρίων Δήμου Νεστορίου» που συγχρηματοδοτείται από την Π.Ε. Καστοριάς – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Νεστορίου. Μάλιστα, οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των πρώην Κοινοτικών Καταστημάτων της Κοτύλης και της Κυψέλης έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα:

Στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Κοτύλης καθαιρέθηκε η κατεστραμμένη εσωτερική οροφή και τοποθετήθηκε καινούργια, αποκαταστάθηκαν και βάφτηκαν οι εσωτερικοί τοίχοι και μέρος της εξωτερικής πρόσοψης του κτιρίου, βάφτηκαν τα κουφώματα και οι πόρτες. Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση των σπασμένων τζαμιών στα παράθυρα και στην πόρτα εισόδου του κτιρίου με δαπάνη του Δήμου.

Σοβαρό ήταν και το πρόβλημα στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Κυψέλης  στη σκεπή, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών στην εσωτερική οροφή του κτιρίου. Με τις εργασίες που υλοποιήθηκαν αφαιρέθηκε ολόκληρη η σκεπή και κατασκευάστηκε καινούργια. Επιπλέον, αφαιρέθηκε η εσωτερική επένδυση της οροφής που εμφάνιζε φθορές σε διάφορα σημεία και τοποθετήθηκε νέα. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν όλες οι αναγκαίες εργασίες υγρομόνωσης και θερμομόνωσης για την αποτροπή ανάλογων προβλημάτων και φθορών στο μέλλον.

Οι εργασίες συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο έργο. Ειδικότερα στο Δημοτικό Καφενείο Κοτύλης, στο Δημοτικό Καφενείο Κομνηνάδων, στο Δημοτικό Καφενείο – Αρχονταρίκι και στους κοινόχρηστους χώρους υγιεινής Πευκοφύτου.

Τέλος το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών και στα συγκεκριμένα δημοτικά κτίρια.

 

 

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks