-
Αρχική > Τοπικά νέα > Έρχονται … Χριστούγεννα στους δρόμους της  παγωμένης πόλης ( Δώρα Κωτσοπούλου )

Έρχονται … Χριστούγεννα στους δρόμους της  παγωμένης πόλης ( Δώρα Κωτσοπούλου )

Μέρες γιορτής, ξεγνοιασιάς και ανταλλαγής δώρων είναι οι μέρες που έρχονται. Φέτος όμως  χιλιάδες συμπολίτες μας θα περάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στα σπίτια τους εγκλωβισμένοι .

 Άνθρωποι νέοι, που έχασαν   πρόσφατα τη δουλειά τους και αγωνιούν σε χαλεπούς καιρούς για το μέλλον. Οικογενειάρχες, που βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωποι με το φάσμα της  πανδημίας, της  ανεργίας  και της ανέχειες  καλούνται να συμφιλιωθούν με μια νέα, αδυσώπητη πραγματικότητα.

 Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις θύελλες των καιρών.

    Με τα  γιορτινά  στολίδια έχει  αρχίσει να… ντύνεται και η πόλη της λίμνης ενώ  οι έμποροι έχουν στολίσει τις βιτρίνες  των καταστημάτων της Καστοριάς, προσπαθώντας  να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και να ζεστάνουν την παγωμένη  αγορά της πόλης  λόγω της πανδημίας φέρνοντας το χριστουγεννιάτικο πνεύμα λίγο πιο νωρίς.

    Στην μέγγενη της οικονομικής κρίσης, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται ορίζοντας εξόδου, βρίσκονται τα καταστήματα του νομού Καστοριάς τα οποία προσδοκούσαν  στις εορταστικές ημέρες που έρχονται μήπως και ανεβάσουν τον τζίρο τους, που τα τελευταία χρόνια  είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα .

Οι καταστηματάρχες αισιοδοξούσαν  μέχρι τελευταία  στις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες συνήθειες των πολιτών, προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα επιβίωσής τους και το 2021  Φέτος ωστόσο  η πανδημία ήταν ο καταπέλτης για την αύξηση του τζίρου των καταστημάτων τους.

      «Η χριστουγεννιάτικη αγορά είναι πολύ όμορφη και σου αλλάζει τη διάθεση μέσα σε όλο αυτό το κλίμα που ζούμε όμως ειδικά Φέτος  με αυτά που βιώνουμε δεν μπορούσε να χαρούμε τίποτε λέει με φανερή απογοήτευση η η κ. Κωνσταντίνα Kωστέα  η οποία διατηρεί κατάστημα με είδη διακόσμησης στην «καρδιά» της  πόλης.

Ας ελπίσουμε το 2021 ας είναι μια χρονιά ελπίδας και αισιοδοξίας για όλο τον κόσμο

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks