-
Αρχική > Διεθνή > Συγκλονίζει Εβραίος γιατρός που φρόντισε ασθενή με ναζιστικά τατουάζ

Συγκλονίζει Εβραίος γιατρός που φρόντισε ασθενή με ναζιστικά τατουάζ

Ένας Εβραίος εντατικολόγος από τις ΗΠΑ αφηγείται μέσω Twitter το ότι αγωνίστηκε για να σώσει τη ζωή ενός ασθενή, καλυμμένου με ναζιστικά τατουάζ

Συγκινεί ο Εβραίος εντατικολόγοςΤέιλορ Νίκολς, που φρόντισε ασθενή, ο οποίος ήταν γεμάτος με ναζιστικά τατουάζ. Ο Εβραίος εντατικολόγος, με ανάρτησή του στο Twitter, περιγράφει την ιστορία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου και αναφέρεται λεπτομερώς στη φροντίδα του ασθενούς του. Ο γιατρός μαζί με μια μαύρη νοσηλεύτρια κι έναν ασιατικής καταγωγής τεχνικό ιατρικών μηχανημάτων, έδωσαν αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή τον ασθενή με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα, που όλο του το σώμα ήταν καλυμμένο από ναζιστικά τατουάζ. «Όλοι μας ξέραμε ακριβώς τι σκέφτεται για μας», έγραψε στην ανάρτησή του ο γιατρός.

Στα μέσα Νοεμβρίου, «τον διακόμισε ασθενοφόρο, με δυσκολία στην αναπνοή (…). Έμοιαζε άρρωστος. Να αισθάνεται άβολα. Να είναι τρομαγμένος. Όταν τον βάλαμε στο φορείο και του βγάλαμε το πουκάμισο για να του περάσουμε τη ρόμπα των ασθενών του νοσοκομείου, είδαμε όλοι μας πως είχε πολλά ναζιστικά τατουάζ», ανέφερε στην πρώτη από τις 17 αναρτήσεις του στο Twitter για το περιστατικό ο Δρ. Νίκολς, που εργάζεται στο νοσοκομείο Mercy San Juan, στο Σακραμέντο, στη βόρεια Καλιφόρνια.

Ο άνδρας ήταν «γεροδεμένος», αλλά «μεγαλύτερος» σε ηλικία, τοξικομανής, σχεδόν χωρίς καθόλου δόντια πια, εξαιτίας της μεθαμφεταμίνης. Είχε μια «σβάστικα χτυπημένη περήφανα στο στήθος» αλλά και «τατουάζ των SS» που κάλυπτε το πουκάμισο, συνέχισε ο γιατρός.  «Μη με αφήσεις να πεθάνω, γιατρέ», είπε ο άνδρας, το όνομα του οποίου ο Νίκολς λέει πως δεν θυμάται καν.

«Η ομάδα μας ήταν ένας εβραίος γιατρός, μια μαύρη νοσηλεύτρια κι ένας ασιατικής καταγωγής τεχνολόγος μηχανημάτων υποστήριξης της αναπνοής. Όλοι μας είδαμε. Τα σύμβολα του μίσους πάνω στο σώμα του, που ανακοίνωναν, ανοιχτά και περήφανα, τις απόψεις του. Ξέραμε όλοι μας ακριβώς τι σκέφτεται για εμάς. Πόση αξία δίνει στις ζωές μας. Κι όμως, ήμασταν εκεί, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να του δώσουμε μια ευκαιρία να επιβιώσει», τόνισε ο εντατικολόγος, διευκρινίζοντας πως τελικά αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διασωλήνωση του ασθενούς.

ΕΘΝΟΣ

Top
Enable Notifications    OK No thanks