-
Αρχική > Σκοτεινά Μονοπάτια Του Εγκλήματος > Υπόθεση 1990: Η άγρια δολοφονία της φαρμακοποιού στον Πειραιά

Υπόθεση 1990: Η άγρια δολοφονία της φαρμακοποιού στον Πειραιά

Τα σκοτεινά μονοπάτια του εγκλήματος γυρίζουν το χρόνο τριάντα χρόνια πίσω και μεταφέρονται στο κέντρο του Πειραιά

. Ήταν 20 Δεκεμβρίου του 1990. Μια πόρτα μισάνοιχτη, μια μυρωδιά που πρόδιδε ότι κάτι συνέβαινε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της πολυκατοικίας,  οι φωνές της οικιακής βοηθού όταν άνοιγε διστακτικά τη πόρτα, όλα μαζί μαρτυρούσαν ότι κάτι κακό είχε γίνει. Τί όμως;

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν από αυτό που αντίκρισαν. Το θύμα αιμόφυρτο στο πάτωμα, γυμνό από τη μέση και κάτω, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στη καρδιά. Το κεφάλι παραμορφωμένο από τα χτυπήματα. Η ταυτοποίηση έγινε και ήταν η Α.Σ. μια φαρμακοποιό με σκλήρυνση κατά πλάκας. Το διαμέρισμα της 42χρονης ήταν ιδιόκτητο, η ίδια έμενε με την ηλικιωμένη μητέρα της, η οποία νοσηλευοταν στο Τζάνειο εκείνες τις ημέρες.
Η 42χρονη λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε δεν εργαζόταν, έπαιρνε το ενοίκιο από το φαρμακείο που διατηρούσε σε κεντρική πλατεία της Νίκαιας.
Το δύο φλυτζάνια του καφέ μαρτυρούσαν ότι δράστης και θύμα γνωρίζονταν. Με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπίστωσαν ότι το πρωί που δολοφονήθηκε είχε ραντεβού με τον δικηγόρο της.
Και κάπως έτσι ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας. Ο 28χρονος δικηγόρος εργαζόταν ως ασκούμενος σε κορυφαίο δικηγορικό γραφείο του Πειραιά. Του είχε ανατεθεί μια υπόθεση μεταβίβασης ενός ανίκητου που ιδιοκτήτρια ήταν η 42χρονη. Η γνωριμία ξεκίνησε.
Όταν έφτασε στο αστυνομικό τμήμα, ο κατηγορούμενος ομολόγησε σχεδόν αμέσως ότι την είχε σκοτώσει.
“Την Πέμπτη μου τηλεφώνησε πάλι και επέμενε να πάω σπίτι της. Όταν έφτασα μου ζήτησε να κάνουμε έρωτα. Ένιωσα αηδία όταν συνειδητοποίησα ότι είχα ξεκινήσει ερωτική πράξη με μια γυναίκα ανάπηρη που δεν με συγκινούσε. Έπαθα αμόκ. Την χτύπησα στο πιάνο κι έπειτα πήγα στην κουζίνα, πήρα το μαχαίρι και της έδωσα μια στο κεφάλι και μια στην καρδιά”, ανέφερε ο δράστης στην ομολογία του.
Ο ιατροδικαστής όμως είχε άλλη άποψη και φάνηκε, ότι ο δράστης δεν είπε όλη την αλήθεια. Το θύμα όταν εξετάστηκε διαπιστώθηκε ότι έφερε 17 μαχαιριές στο κεφάλι, τρεις στην καρδιά, πολλαπλά χτυπήματα σε όλο το σώμα και ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένο.
Επίσης, σε έρευνα στο διαμέρισμα του δράστη βρήκαν βιβλιάριο με καταθέσεις υψους 19 εκατομμυρίων δραχμών, που ανήκε στην 42χρονη. Επιπλέον, φίλοι και γνωστοί της άτυχης φαρμακοποιού υποστήριζαν ότι ο 28χρονος την πολιορκούσε.
Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ήταν ο πρώην εργοδότης του. Υποστηρίζοντας ότι η πράξη του φόνου είχε συμβεί σε μια στιγμή παράκρουσης.  Η ίδια γραμμή ακολουθήθηκε και κατά τη διάρκεια της δίκης, δύο χρόνια αργότερα. Ο κατηγορούμενος βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ, την ώρα εκείνη ένιωθε ότι ήταν κάποιος άλλος, με αποτέλεσμα μετά τη δολοφονία να μη θυμάται τίποτα.
Αυτή η εκδοχή όμως απομακρυνόταν όλο και πιο πολύ, αφού τα στοιχεία που ήρθαν στο φως έδειχναν προμελέτη.
Στην κατάθεσή του ο ξάδερφος του θύματος είπε ότι, ο 28χρονος είχε επιχειρήσει να δηλητηριάσει την φαρμακοποιό και τη μητέρα της, οι οποίες γλίτωσαν με ελαφρά τροφική δηλητηρίαση.
Ο ανιψιός κατέθεσε ότι είχαν γίνει λάθη αρκετά σοβαρά στα συμβόλαια που χειριζόταν ο δράστης και σύντομα η θεία του θα ανακάλυπτε την οικονομική ζημιά.
Η κομμώτριά της κατέθεσε ότι την προηγούμενη του φόνου, η 42χρονη της εξομολογήθηκε πως ο νεαρός δικηγόρος την πίεζε να συνάψουν ερωτικές σχέσεις.
Τέλος, η αστυνομική έρευνα έδειξε πως ο δράστης είχε φέρει μαζί του δερμάτινα γάντια τα οποία φορούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, όπως και της δολοφονίας.
Η απόφαση
Στις 17 Απριλίου του 1992 το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά εξέδωσε την απόφαση.
Ο δικαστής αποφάνθηκε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και διαπράχθηκε με πρωτοφανή αγριότητα. Δίχως να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ο πλέον 30χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 1993 το επεισόδιο “Ο σοφέρ της Κυρίας Θάλειας”, της τηλεοπτικής σειράς “Ανατομία ενός εγκλήματος” είναι βασισμένο στη δολοφονία της φαρμακοποιού στον Πειραιά.
Πηγή:  mixanitouxronou.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks