-
Αρχική > Διεθνή > Επέστρεψε ο κορονοϊός στην Κίνα: Σε καραντίνα δύο πόλεις κοντά στο Πεκίνο

Επέστρεψε ο κορονοϊός στην Κίνα: Σε καραντίνα δύο πόλεις κοντά στο Πεκίνο

Την άνοιξη η Κίνα κατάφερα να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο, πλέον αναγκάζεται να επαναφέρει το lockdown σε δύο πόλεις.

 

Την άνοιξη η Κίνα κατάφερα να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο, πλέον αναγκάζεται να επαναφέρει το lockdown σε δύο πόλεις.

Σε καραντίνα εισέρχονται δύο πόλεις στην Κίνα, με συνολικά 18 εκατομμύρια κατοίκους, σε μία προσπάθεια να ελεγχθεί η σοβαρή έξαρση του κορονοϊού που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η χώρα.

Στις πόλεις Σιτζιατσουάνγκ και Σινγκτάι περιλαμβάνονται κυρίως αγροτικές ζώνες, ενώ απαγορεύτηκε στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις περιοχές αυτές εκτός κι αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη.

 

Τα σχολεία έκλεισαν και σταμάτησε η λειτουργία των αυτοκινητόδρομων, του αεροδρομίου, των τρένων και των υπεραστικών λεωφορείων που συνδέουν τις δύο αυτές πόλεις με τον υπόλοιπο κόσμο στη Χεμπέι, την επαρχία που περιβάλλει το Πεκίνο.

Την άνοιξη του 2020 η Κίνα είχε καταφέρει να ελέγξει την εξάπλωση του κορονοϊού που έχει εξαπλωθεί πλέον σχεδόν σε όλον τον κόσμο, στοιχίζοντας τη ζωή σε σχεδον 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Κίνα έχει καταγράψει επισήμως 4.634 νεκρούς από την COVID-19, με τον τελευταίο να καταμετράται τον Μάιο.

Παρόλα αυτά, την εβδομάδα που πέρασε η Χεμπέι ανακοίνωσε 310 κρούσματα, εκ των οποίων τα 183 αφορούσαν ασυμπτωματικούς. Η Κίνα αριθμεί πλέον 87.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού εδώ και έναν χρόνο, με τον αριθμό αυτόν να μην έχει καμία σχέση με τους πολύ βαρύτερους απολογισμούς που ανακοινώνουν δυτικές χώρες.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 72 κρούσματα στην Χεμπέι.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων εντοπίστηκε στη Σιντζιατσουάνγκ, που βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων νότια του Πεκίνου και είναι η πρωτεύουσα της Χεμπέι. Νοτιότερα, 9 κρούσματα εντοπίστηκαν στη

 

Οι αρχές προβλέπουν να υποβληθούν σε εξέταση για τον κορονοϊό όλοι οι κάτοικοι των δύο αυτών πόλεων και ήδη έχουν υποβληθεί 6,7 εκατομμύρια από αυτούς, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις αρμόδιες αρχές.

Το σύνολο των κατοίκων της Χεμπέι δεν μπορεί να εγκαταλείψει την επαρχία εκτός κι αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη. Αυτοί που βρίσκονται στους τομείς που είναι πιο κοντά στο Πεκίνο μπορούν να εισέλθουν στην κινεζική πρωτεύουσα μόνον παρουσιάζοντας ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ για την COVID-19 στο οποίο θα έχουν υποβληθεί εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρησή τους και ένα αποδεικτικό έγγραφο διαμονής ή εργασίας στο Πεκίνο.

Επαρχιακός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η έκρηξη αυτή κρουσμάτων είναι εισαγόμενη από το εξωτερικό.

Οι κινεζικές αρχές υπογραμμίζουν τους τελευταίους μήνες ότι οι νέες μολύνσεις ανταποκρίνονται σε στελέχη που προέρχονται από το εξωτερικό και εισήχθησαν από ταξιδιώτες ή βρίσκονταν σε κατεψυγμένα τρόφιμα.

https://sputniknews.gr/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks