-
Αρχική > Συνταγές > Τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα

Υλικά

” Λοιπόν,για τη ζύμη:250 ml νερό χλιαρό, 50 ml γάλα χλιαρό, ενάμισι κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, δύο κουταλιές της σούπας λάδι, ένα φακελάκι μαγιά, 500 γρμ αλεύρι γ.ο.χ..
Φτιάχνω τη ζύμη, την αφήνω να φουσκώσει μισή ώρα και έπειτα κόβω έξι ή εφτά μπαλάκια .Το κάθε ένα το ανοίγω με τα δάχτυλα σε ένα πιάτο και γεμίζω με ότι μου αρέσει .
Ξανακλείνω καλά και τηγανίζω σε αρκετά ζεστό λάδι, αλλά προσοχή: το χαμηλώνω στο 4 ( η δική μου κουζίνα φτάνει μέχρι 9 ) και γυρίζω με δύο πηρούνια συχνά πάνω κάτω το τηγανόψωμο για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα,να τηγανιστεί καλά και να ψηθεί και να φουσκώσει εσωτερικά καλά (δίχως να καεί από έξω ή και να μείνει άψητο από μέσα). περίπου 5-7 λεπτά το κάθε τηγανόψωμο.Καλό βράδυ με υγεία.
(Σε κάθε φωτογραφία γράφω τι περιέχει το τηγανόψωμο)

Αλεξάνδρα Σταμάτη

Δεν ξέρω αν φταίει η καραντίνα ή αν δουλεύει ως ψυχοθεραπεία η μαγειρική (μπορεί και τα δύο) αλλά το αλεύρι φεύγει γρήγορα στο σπίτι. Τρελάθηκε ο μικρός μου με τα τηγανόψωμα προχθές τα ζητούσε και σήμερα. Τι να κάνω… ξανά ζύμωμα .
Γίνονται και πεντανόστιμα τα άτιμα (ο ανιψιός μου λέει “αφρός είναι θεία τα τηγανόψωμα

 

Top
Enable Notifications OK No thanks