-
Αρχική > Ελλάδα > Δυο χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Σιατίστης κυρού Παύλου(Βιντεο με συγκινητικά λόγια του Μ Αθανασίου)

Δυο χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Σιατίστης κυρού Παύλου(Βιντεο με συγκινητικά λόγια του Μ Αθανασίου)

 Συμπληρώθηκαν σήμερα, 13 Ιανουαρίου 2021, δύο χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Έτσι, μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία τελέστηκαν ιερά μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του σε αρκετές εκκλησίες στη Σιάτιστα.

ατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος τέλεσε το ιερό μνημόσυνο και μίλησε για τον μακαριστό, που, παρ’ ότι σωματικώς λείπει δύο χρόνια, «καθοδηγεί, επιβλέπει, συντηρεί και προστατεύει τα έργα και τους ανθρώπους της εκκλησιαστικής του Επαρχίας».

«Ήταν ένας άνθρωπος μεγάλου πνευματικού αναστήματος! Πρότυπο για τους κληρικούς… Αγάπησε πάνω απ’ όλα και πέρα απ’ όλα τον Τριαδικό Θεό και σε αυτόν έδωσε όλη του τη ζωή. Αφιέρωσε όλο του το είναι, όλη του την καρδιά στη μοναδική του αγάπη, τον Θεό, και ως απόρροια αυτής της αγάπης, αγάπησε πραγματικά και τους ανθρώπους», είπε…

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα με τα συγκινητικά λόγια του και δείτε τα σχετικά βίντεο:

 

 

 

 

Αρχική

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks