-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ο βουλευτής της ΝΔ Ζ. Τζηκαλάγιας παροτρύνει τους πολίτες εαν κινδυνεύουν απο “τετράποδα η δίποδα” να κάνουν χρήση του κυνηγετικού όπλου τους

Ο βουλευτής της ΝΔ Ζ. Τζηκαλάγιας παροτρύνει τους πολίτες εαν κινδυνεύουν απο “τετράποδα η δίποδα” να κάνουν χρήση του κυνηγετικού όπλου τους

του Σπύρου Κουταβά

Ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Δίκτυο1» Καστοριάς και τον δημοσιογράφο Αντώνη Παραρά, μίλησε για το τελευταίο περιστατικό ενός ζεύγους αρκούδων που εθεάθησαν τις νυκτερινές ώρες

να κινούνται στον οικιστικό ιστό της περιοχής Δισπηλιού Καστοριάς. Αφού έριξε ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες και την ομάδα άμεσης επέμβασης που έχει συσταθεί για την διαχείριση περιστατικών όταν ζώα άγριας πανίδας εντοπίζονται να κινούνται εντός κατοικημένων περιοχών,  δεν απέκλεισε ως προς τους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών ακόμη και τον πυροβολισμό του ζώου εάν ο πολίτης νοιώσει ότι κινδυνεύει.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το πρόσωπο του που όπως δήλωσε κατέχει νόμιμα κυνηγετικά όπλα οτι δεν θα δίσταζε εάν ένοιωθε κίνδυνο ο ίδιος η κάποιος μέλος της οικογένειας του να έκανε χρήση του όπλου. «Εγώ που έχω άδεια νόμιμα κυνηγητικές καραμπίνες  στο σπίτι μου εάν νοιώσω απειλεί για μένα ή τα μέλη της οικογένειάς μου νυχτερινές ώρες θα τις χρησιμοποιήσω και ας με Κάλεσε την άλλη μέρα η δικαιοσύνη να αποδείξω ότι ήμουν σε νόμιμη άμυνα η βρασμώ ψυχής και τα λοιπά». Ο δημοσιογράφος για να σιγουρευτεί ότι άκουσε καλά, επαναλαμβάνει λέγοντας «Δηλαδή λέτε ότι θα χρησιμοποιήσετε το κυνηγητικό σας όπλο εάν απειληθείτε…» και ο βουλευτής της ΝΔ απαντά με αμεσότητα λέγοντας «Φυσικά θα το χρησιμοποιήσω, είτε για τετράποδο είτε για δίποδο» κι ενώ ο δημοσιογράφος προχωρά σε άλλη ερώτηση ο βουλευτής καταλαβαίνει την χοντράδα που ξεστόμισε και προσπαθεί μιλώντας πάνω στο λόγο του δημοσιογράφου να συμπληρώσει ότι “η αρκούδα στέκεται στα δύο πόδια”.

Νωρίτερα ο κ. Τζηκαλάγιας δήλωσε ότι οι ομάδες άμεσης επέμβασης που έχουν συσταθεί βάση του νόμου και υπάρχει στην Καστοριά με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο τους θα έπρεπε να περιπολούν ώστε οι αρκούδες να μην φτιάσουν στις αυλές των σπιτιών. Συμπέρανε ότι εάν είχε συμβεί αυτό «δεν θα χρειαστεί να φθάσουμε στον πυροβολισμό. Τον πυροβολισμό που προκαλεί τον θάνατο θα τον χρησιμοποιήσεις όταν αντιληφθείς ότι κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή».

Προς το τέλος της συνέντευξης ο κ. Τζηκαλάγιας με απόλυτη φυσικότητα συμπεριέλαβε στα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνει κάποιος πολίτης για την ασφάλεια του ακόμη και από επισκέψεις άγριας πανίδας την κατοχή και παρουσία όπλου εντός της κατοικίας λέγοντας ότι «ο κάθε πολίτης στο σπίτι του εξυπακούεται παίρνει τα μέτρα προφύλαξης φωτισμός κλειδαριές κλπ. και κάποιοι με τα όπλα που κατέχουν νόμιμα όπως οι κυνηγοί».

Τέλος επανέλαβε αυτό που ανέφερε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ότι σε περίπτωση θανατηφόρου περιστατικού συμπλοκής αρκούδας με θύμα άνθρωπο ότι θα “ηγηθεί ως βουλευτής και ως πολίτης της προσφυγής στην δικαιοσύνη όπου θα ασκήσει μηνύσεις και αγωγές υπέρ των θυμάτων αυτής της ενέργειας, θα το πράξω”, κατέληξε ο βουλευτής.

Δεν χρειάζεται να’ναι κάποιος νομικός για να διαπιστώσει ότι ο βουλευτής με τα λεγόμενα του, την κινδυνολογία του και την παρότρυνση του στο κοινό ως προς την χρήση πυροβόλου όπλου, διαπράττει αδικήματα που τιμωρούνται από το νόμο. Ο ίδιος είναι γιατρός και μπορεί να μην τον γνωρίζει αλλά θα’χει φίλους νομικούς προκειμένου να τον ενημερώσουν ότι η άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου δίδεται για συγκεκριμένους λόγους και η χρήση του επίσης προβλέπεται για συγκεκριμένους λόγους και όχι για να πυροβολεί ο καθένας από το μπαλκόνι του όταν νομίζει ότι μπορεί να κινδυνεύει.

Στην Καστοριά με 28% ανεργία και την μετανάστευση να έχει κτυπήσει κόκκινο, το να μιλάς «για ιστορίες με αρκούδες» είναι σαν να προσπαθείς να δραπετεύσεις από την σκληρή πολιτική πραγματικότητα.

Το βιντεο της συνέντευξης 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 12:12

 

Top
Enable Notifications OK No thanks