-
Αρχική > kastoria365 > 8 Ιανουαρίου 1999: Υπόθεση Γιώργου Σκιαδόπουλου…

8 Ιανουαρίου 1999: Υπόθεση Γιώργου Σκιαδόπουλου…

Μέσα από τη στήλη μας θα αναφερθούμε σε ένα έγκλημα πάθους, ζήλειας και παράνοιας που συντάραξε την Ελλάδα τον Ιανουάριο του 1999. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων, που η τοξική εμμονή με την σύντροφό τους, τους οδήγησε στο έγκλημα.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας, θα δούμε και τη συμπεριφορά του δράστη μετά το έγκλημα. Και θα διαπιστώσουμε, πως η ιστορία έχει επαναληφθεί. Ο δράστης να παίζει θέατρο και να κάνει μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της έρευνας, αναζητώντας το θύμα και κάνοντας έκκληση, λέγοντας, όποιος γνωρίζει κάτι να ειδοποιήσει τις αρχές.
 Ένα θράσος 18 ημερών λαμβάνει τέλος. Το θρίλερ της εξαφάνισης τελειώνει με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο.
Πώς όμως ξεκίνησε η ιστορία αγάπης;
Ο θύτης ήταν αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού. Στο πρώτο του ταξίδι, γνωρίζει το μοντέλο Τζούλι – Μαρί Σκάλι, παντρεμένη και μητέρα ενός τρίχρονου κοριτσιού. Ο έρωτας τους ήταν παράφορος. Σε λίγους μήνες η Τζούλι παίρνει διαζύγιο.
Το 1998 ο Σκιαδόπουλος θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για χάρη της. Θα περάσουν μαζί ενάμιση μήνα, και θα της ζητήσει να τον ακολουθήσει πίσω στην Ελλάδα, στην Καβάλα, όχι απλά σαν ερωμένη του, αλλά ως γυναίκα του. Εκείνη λέει “ναι” στην πρόταση γάμου. Το καλοκαίρι θα περάσει και το φθινόπωρο θα βρίσκονται στην πατρίδα του αξιωματικού, ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους.
Η σχέση τους όμως περνάει κρίση, αφού της λείπει πολύ η τρίχρονη κόρη της. Ο Σκιαδόπουλος θα εγκαταλείψει το Ναυτικό και θα αρχίσει να δουλεύει ταξί, προκειμένου να είναι συνέχεια κοντά της.
“Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν το πώς θα την κάνω ευτυχισμένη, την αγαπούσα όσο τίποτε άλλο. Ήταν η γυναίκα της ζωής μου”.
Η Σκάλι σύντομα κατάλαβε ότι δεν μπορεί να μείνει μακριά από το παιδί της. Οι καβγάδες πλέον γινόταν σε καθημερινή βάση. Ο Σκιαδόπουλος δεν είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, και αυτό δεν τους επιτρέπει να μετακομίσουν μόνιμα στην Αμερική.
Η Τζούλι φοβάται ότι θα χάσει για πάντα την κόρη της και σχεδιάζει ξανά ένα ταξίδι στην ΗΠΑ. Ο Σκιαδόπουλος φοβάται ότι αν αυτό το ταξίδι πραγματοποιηθεί, η “αρραβωνιαστικιά” του όπως τη σύστηνε, δε θα επέστρεφε στην Καβάλα.
Στις αρχές του 1999 θα νοικιάσουν ένα Fiat Punto με προορισμό την Αθήνα, για να παραλάβουν κάποια πράγματα που της έστειλε ο πρώην σύζυγός της από ΗΠΑ. Στην Αθήνα θα επισκεπτόταν το σπίτι του πατέρα του, που έμενε μόνιμα εκεί.
Το ζευγάρι τσακώθηκε. Πάνω στον τσακωμό, το αυτοκίνητο βγήκε από την Εθνική Οδό και κατευθύνθηκε σε χωματόδρομο. Εκεί ο οδηγός, την έπιασε από το λαιμό και την έσφαξε. Ο δράστης όμως, πάνω στον πανικό του όπως δήλωσε, αργότερα προσπάθησε να κάψει το πτώμα και να πετάξει τις στάχτες της 31χρονης στη θάλασσα.
 Έτσι πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του και πήρε μια μεγάλη βαλίτσα για να τη βάλει μέσα. Προμηθεύτηκε και ένα σιδεροπρίονο καθώς είδε πως από τη βαλίτσα εξείχε το κεφάλι του άτυχου μοντέλου. Στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει φωτιά, χωρίς πάλι να τα καταφέρει. Τότε πήρε την απόφαση να πετάξει τη βαλίτσα στη λίμνη. Ξεκίνησε το δρόμο της επιστροφής προς την Καβάλα και στα μέσα της διαδρομής πέταξε το κεφάλι στη θάλασσα.
Η δολοφονία έγινε στις 8 Ιανουαρίου 1999. Ο Σκιαδόπουλος όμως δήλωσε πως στις 10 Ιανουαρίου ταξίδεψαν μαζί από την Καβάλα με προορισμό την Αθήνα. Ισχυρίστηκε πως όταν έφτασαν, η Τζούλι μπήκε σε ένα μαγαζί για να φάει και από τότε η τύχη της αγνοούνταν.
Μάλιστα ο θύτης κυκλοφορούσε για αρκετές μέρες με φωτογραφίες του μοντέλου, ενώ δήλωσε την εξαφάνισή της στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.
Πέρασαν 19 μέρες μέχρι να λήξει το θέατρο που έπαιζε στα κανάλια και στις εκπομπές. Οι αρχές τον υποπτευόταν από την πρώτη στιγμή, ώσπου πάνω στην ανάκριση είπε όλες τις λεπτομέρειες. “Έλεγε όμως αλήθεια. Το πτώμα της νεαρής γυναίκας παρέλαβε ο πρώην σύζυγός της Τίμοθι, ενώ το κεφάλι δεν βρέθηκε ποτέ.
Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το 2002 η ποινή του μειώθηκε στα 23 χρόνια λόγω καλής διαγωγής. Λέγεται ότι είχε στραφεί στο Θεό, παρακολουθούσε μαθήματα βυζαντινής μουσικής και ξεκίνησε σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Το 2009 αποφυλακίστηκε και έκτοτε του έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.
Πηγές: mixanitouxronou.gr
             Oneman.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks