-
Αρχική > kastoria365 > Βρετανία: Το 12% του πληθυσμού είχε κορονοϊό

Βρετανία: Το 12% του πληθυσμού είχε κορονοϊό

Λονδίνο — Ανταπόκριση Ευδοξία Λυμπέρη

Ένα στα οκτώ άτομα στην Αγγλία εκτιμάται ότι είχε μολυνθεί με Covid-19 έως τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών.

 

Συνολικά 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το 12,1% του πληθυσμού, είχαν βρεθεί θετικοί σε αντισώματα κορονοϊού έως και τον περασμένο μήνα.

Εν τω μεταξύ περισσότεροι από ένας στους τρεις θανάτους που καταγράφηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιανουαρίου αφορούσαν την COVID-19 (34,1% από 17.751), το υψηλότερο ποσοστό από την εβδομάδα που έληξε στις 17 Απριλίου 2020.

Αυτά τα δεδομένα έχουν επηρεαστεί από τις αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή, υπογραμμίζει η μελέτη του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών, καθώς πρόκειται για την καταγραφή των θανάτων όχι για το συμβάν καθαυτό.

Συνολικά, έχουν σημειωθεί 87.726 θάνατοι που αφορούσαν την COVID-19 στην Αγγλία και την Ουαλία από την έναρξη της πανδημίας (έως τις 8 Ιανουαρίου 2021). Περίπου το 75% αυτών αφορούσαν σε άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω. Απότομες αυξήσεις της θνησιμότητας με COVID-19 παρουσιάζονται σε όλες τις περιοχές της Αγγλίας και την Ουαλία. Τόσο το Λονδίνο όσο και η Νοτιοανατολική Αγγλία κατέγραψαν περισσότερους από 1.000 θανάτους που αφορούσαν την COVID-19 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με την πρόσκληση της δεύτερης ομάδας προτεραιότητας, επικρατεί όμως ανησυχία μεταξύ των ειδικών για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τους εμβολιασμένους και καλούν τις ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η ανοσία δεν επέρχεται παρά μόνο μετά από τρεις εβδομάδες περίπου.

Τα πρακτικά από τη συνάντηση της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (SAGE) αποκαλύπτουν τρεις βασικούς φόβους που έχουν οι ειδικοί για τη διάθεση εμβολίων Covid, όπως αναφέρει η Telegraph.

Πρόκειται για αύξηση της κοινωνικής ανάμειξης, για την διαίρεση της χώρας σε ένα σύστημα δύο βαθμίδων (εμβολιασμένους και μη) και το πρόβλημα που αναδύεται καθώς τα μέλη της μαύρης και εθνοτικής μειονότητας αρνούνται να εμβολιαστούν. Υπολογίζεται ότι το 11% πιθανότατα δεν θα ακολουθήσει πλέον τους κανόνες.

Ο υπ. υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει σε καραντίνα έπειτα από ειδοποίηση που έλαβε στην τηλεφωνική εφαρμογή του βρετανικού συστήματος υγείας. Η εφαρμογή ειδοποιεί τους πολίτες εάν βρέθηκαν κοντά σε θετικό κρούσμα και τους καλεί σε αυτοαπομόνωση.

ερτ

Top
Enable Notifications OK No thanks