-
Αρχική > Ελλάδα > Μεγάλη ανάσα για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Μεγάλη ανάσα για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Αισθητά μειωμένα είναι τα νοσηλευμένα περιστατικά κορωνοϊού, τόσο σε κλινικές Covid όσο και σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, κ. Μπάμπης Κοροξενός. Μετατράπηκε ήδη μία κλινική ΜΕΘ σε non-covid μονάδα.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Σχεδόν τρεις μήνες μετά το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ, παίρνει μία ανάσα, καθώς από εκεί που οι ΜΕΘ ασφυκτιούσαν, σήμερα τα νοσηλευμένα περιστατικά σε κλινικές και ΜΕΘ Covid-19 είναι αισθητά μειωμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Μπάμπης Κοροξενός.

«Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, απ’ τα 42 κρεβάτια ΜΕΘ είναι κατειλημμένα μόλις τα 10. Έχει μετατραπεί ήδη μία κλινική ΜΕΘ με 6 κρεβάτια σε non-covid μονάδα και έχει ήδη καταληφθεί από ασθενείς άλλων ασθενειών. Ακόμη, από τα 300 κρεβάτια στις κλινικές Covid, μόλις τα 50 νοσηλεύουν θετικά κρούσματα», περιγράφει ο κ. Κοροξενός.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ίδιος, το προσωπικό δεν έχει ξεκουραστεί. Σήμερα, μία εκπροσώπηση των εργαζομένων του νοσοκομείου, επισκέφθηκε το γραφείο του διοικητή, προκειμένου να προτείνει την παραχώρηση ενός «δώρου» στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής.

«Ζητήσαμε απ’ το διοικητή σήμερα να παραχωρήσει στους εργαζομένους που μάχονται στην πρώτη γραμμή ένα δώρο προκειμένου να τους ευχαριστήσει και να τους δώσει τη δύναμη να συνεχίσουν. Το δώρο θα μπορούσε να είναι είτε κάποιο χρηματικό ποσό, είτε κάποια επιπλέον άδεια. Μην ξεχνάμε, ότι δεν πρόκειται για κάποιο χάρισμα. Έχουν ανασταλεί λόγω όλες οι άδειες και τα ρεπό μας εδώ και μήνες. Ο διοικητής, θα μπορούσε να κάνει μία τέτοια κίνηση. Το ίδιο και το Υπουργείο Υγείας. Ακόμη να ενταχθούμε στους δικαιούχους του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών ενώ μας το υπόσχονται εδώ και χρόνια. Πρέπει επιτέλους το χειροκρότημά τους να εξαργυρωθεί», καταλήγει ο κ. Κοροξενός.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks