-
Αρχική > Αθλητικά > Τσιτσιπάς: Καθάρισε τον Ιμερ και πέρασε με περίπατο στον 4ο γύρο του Australian Open

Τσιτσιπάς: Καθάρισε τον Ιμερ και πέρασε με περίπατο στον 4ο γύρο του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση και επικράτησε 3-0 σετ του Σουηδού Ιμερ

ΟΣτέφανος Τσιτσιπάς ήταν κυριαρχικός απέναντι στον Μίκαελ Ιμερ και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν. Μετά το εξαντλητικό παιχνίδι με τον Θανάση Κοκκινάκη στον προηγούμενο γύρο, που κράτησε κάτι περισσότερο από τρεισήμισι ώρες και κρίθηκε στα πέντε σετ, ο Τσιτσιπάς (νούμερο 6 στον κόσμο) χρειαζόταν μια πιο εύκολη και ξεκούραστη νίκη. Και τη βρήκε απέναντι στον 23χρονο Σουηδό (νούμερο 95 στον κόσμο) με 3-0 σετ (6-4, 6-1, 6-1).

Διαβάστε επίσης: Το σχόλιο για τα Harrods και οι αποδοκιμασίες στην Αυστραλία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται ήδη στην 16άδα του Αυστραλιανού Οπεν, όπου όμως έχει μπροστά του μια μεγάλη μάχη με τον νικητή του αγώνα Μπερετίνι – Κατσάνοφ καθώς πρόκειται για αθλητές του Top 20. O μεν Μπερετίνι βρίσκεται στο 9 της κατάταξης, ο δε Κατσάνοφ στο 19. Ωστόσο ο Τσιτσιπάς δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και στοχεύει να επαναλάβει μια πορεία ανάλογη με του 2019, οπότε έφτασε στον ημιτελικό, και γιατί όχι να μην κάνει και το βήμα παραπάνω σε Γκραν Σλαμ. Το είπε άλλωστε μετά το τέλος του αγώνα και ο ίδιος δηλώνοντας ότι «βλέπω κάθε μέρα ξεχωριστά σαν μια ευκαιρία για να φτάσω πιο κοντά στο όνειρό μου για να κατακτήσω ένα Γκραν Σλαμ».

Επί της ουσίας, μόνο το πρώτο σετ ήταν αμφίρροπο μέχρι να κάνει το μπρέικ ο Τσιτσιπάς στο καθοριστικό δέκατο γκέιμ κι ενώ το σκορ ήταν 5-4 υπέρ του. Ο Ιμερ υπέπεσε σε τέσσερα αβίαστα λάθη, ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας έφτασε στο 6-4 και η συνέχεια έγινε πολύ πιο απλή και πολύ πιο εύκολη καθώς στο δεύτερο και στο τρίτο σετ, ο Στέφανος δεν άφησε τον Ιμερ να πάρει ανάσα… χαρίζοντάς του μόλις δύο σετ στα 14 που έπαιξαν! Κάπως έτσι με 6-1 και 6-1 έφτασε σε μια επιβλητική εμφάνιση και περιμένει την επόμενη μάχη για να κάνει το άλμα για την κορυφαία οχτάδα στο πρώτο Γκραν Σλαμ της σεζόν.

 

ΕΘΝΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks