-
Αρχική > Η Διαδρομή στον Κόσμο του Βιβλίου > ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ Ογκρέσα* Βασισμένο σε αληθινή ιστορία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ Ογκρέσα* Βασισμένο σε αληθινή ιστορία

Η διαδρομή στον κόσμο του βιβλίου συνεχίζει το μαγευτικό της ταξίδι με τον ηθοποιό – συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα και το μυθιστόρημά του, βασισμένο σε αληθινή ιστορία “Ογκρέσα”, από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Συμμετείχε στον τρίτο και τέταρτο κύκλο της σειράς The Durrells. 
Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, Μπαμπά, Μεγάλωσέ με, και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μύθιστόρημά του, Η Ζωή που Έλειπε (αγγλική έκδοση Cave of Silence).
Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του, με τίτλο Ογκρέσα. Ακολούθησε το Μη με λησμόνει τον Μάιο του 2015 (αγγλική έκδοση Lake of Memories).
Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το βιβλίο του Ουρανόεσσα, το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία “Ηρωίδα έμπνευση” (αγγλική έκδοση Dominion of the Moon).
Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το μυθιστόρημα με τίτλο Φως μέσα στη θύελλα (αγγλική έκδοση Atbora), το 2018 κυκλοφόρησε το Μυρωδιά από Σανίδι, το 2019 το Μία Νύχτα ακόμη, ενώ τον Μάιο του 2020 το μυθιστόρημά του με τίτλο Εβόρα.
Όλα τα μυθιστορήματά του βρισκόταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public.
Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και “δημοσίου λόγου- public speech”. Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά.
Περίληψη
Ο Γιάννης, ένας άντρας πεινασμένος για τη ζωή, θα γνωρίσει την Κατερίνα, μια γυναίκα που μέσα της τα ένστικτα μάχονται με τη λογική. Ένα τυχαίο τηλεφώνημα θα θέσει τον τροχό της τύχης σε κίνηση και θα τους παρασύρει σε μια πρωτόγνωρη και άγρια ένωση.
Την ίδια ώρα, ο Μάνος, κατατρεγμένος από εφιαλτικές αναμνήσεις, σκορπά το θάνατο παλεύοντας να σκοτώσει τον εφιάλτη του διαταραγμένου του μυαλού.
Τρεις ήρωες, που μέσα από πολλά παιχνίδια της μοίρας θα καταλάβουν ότι είναι δεσμώτες της ίδιας τους της ζωής, θα αναζητήσουν τη λύτρωση χαράσσοντας ο καθένας το δικό του μονοπάτι μέχρι που οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν, και τότε η αλήθεια θα έρθει στο φως. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Στη μέση η Κατερίνα, η ογκρέσα*, αποφασισμένη να απελευθερώσει τον δράκο από μέσα της και να αψηφήσει τα πάντα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γεμίσει τα κενά στην ψυχή και στο κορμί της.
Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που στριφογυρίζει απειλητικά στον αέρα. Ποια θα επικρατήσει;
*Μυθική μορφή. Μυστηριακή γυναίκα με ακαταμάχητο έως επικίνδυνο ερωτισμό. Υποδηλώνει τη μοιραία, τη γυναίκα πλανεύτρα. Αναφέρεται και ως γυναίκα δράκαινα.
Απόσπασμα
Το μυαλό μου γέμισε με σκέψεις. Δεν μπορούσα να καταλάβω πόσο εγωιστικό ήταν τελικά να λες στον άλλον την αλήθεια. Οι άνθρωποι καμιά φορά αντιμετωπίζουν την αλήθεια σαν εχθρό και ωθούν τους γύρω τους να τους λένε ψέματα. Έτσι, χτίζουν ένα εντελώς ψεύτικο κόσμο και δεν μπορούν να καταλάβουν ποιος στην πραγματικότητα νοιάζεται γι’ αυτούς. Εκείνος, που απλά τους λέει όσα θέλουν να ακούσουν ή εκείνος που πάντα μιλάει τη γλώσσα της ειλικρίνειας; Πρέπει να λέμε τελικά την αλήθεια, οποίο και αν είναι το κόστος; Ύστερα από πολλά χρόνια, κατέληξα στο συμπέρασμα πως το καλύτερο είναι να έχεις μέτρο. Να ξέρεις πότε πρέπει να είσαι ειλικρινής και πότε να λες ψέματα.
Να μάθεις να αξιολογείς τι θα επιφέρει μεγαλύτερο κακό.
Και ειδικά με ανθρώπους που δεν θες να πληγώσεις.
Η Ογκρέσα είναι μια γυναίκα πλανεύτρα, η οποία είναι ικανή να καταστρέψει μια ζωή ή να την σηματοδοτήσει τόσο πολύ που το σημάδι της θα μείνει για πάντα στην ψυχή του θύματος. Η Ογκρέσα του συγγραφέα βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Μία ιστορία που ξεδιπλώνεται με γραφή λιτή, στρωτή, με σαφήνεια λόγου, μία ιστορία που ξετυλίγει τις ζωές των τριών πρωταγωνιστών, των οποίων οι ζωές συνδέονται χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Σκιαγραφούνται ακόμα και κοινωνικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα, η βία που ασκείται στα παιδιά σε τρυφερή ηλικια. Είναι ένα μυθιστόρημα με αστυνομικό περιεχόμενο, αλλά και μια ιστορία από πρόσωπα και συναισθήματα, που ο καθένας από μας μπορεί να διακρίνει στον περίγυρό του. Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα η δράση, η πλοκή, οι εναλλαγές εικόνων και οι έντονες καταγραφές συναισθημάτων των πρωταγωνιστών, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία του αναγνώστη, που μαζί με τους ήρωες βιώνει τον έρωτα, τον πόνο, την οργή και την ανάγκη για δικαίωση.
Θα ολοκληρώσουν, άραγε, τον έρωτά τους η Κατερίνα και ο Γιάννης; Η αθωότητα του Γιάννη θα αποδειχτεί; Πώς θα αντιδράσει ο Μάνος όταν μάθει για τις απρόσμενες εξελίξεις που αποπροσανατολίζουν από το δικό του έργο τα ΜΜΕ; Τί ακριβώς συνέβη εκείνη τη νύχτα στη Ρόδο; Πόσο έντονα μπορεί να σημαδέψει μια Ογκρέσα έναν άντρα και πόσα σημάδια αφήνει  που δεν μπορούν να επουλωθούν;
Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Και μια φράση: Ποτέ μην πεις τυχερό κάποιον προτού πεθάνει!

Top
Enable Notifications OK No thanks