-
Αρχική > Ελλάδα > Κορονοϊός: Στην τέταρτη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους εμβολιασμούς η Ελλάδα

Κορονοϊός: Στην τέταρτη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους εμβολιασμούς η Ελλάδα

Στην Ελλάδα έχουν γίνει περίπου 725.000 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Πάνω από το μέσο όρο στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και στην 4η θέση στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις τελευταίες εβδομάδες, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα παρέθεσε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 30.000 εμβολιασμοί από το πρωί της Δευτέρας, 22 Φεβρουαρίου, ενώ σε συνολικό αριθμό υπολογίζονται σε 725.000.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για αυξητική τάση στα ραντεβού για εμβόλιο, τονίζοντας πως έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής 1.420.000 ραντεβού με τα 600.000 από αυτά να αφορούν την πρώτη δόση και 820.000 την δεύτερη. «Ο αριθμός των διαθέσεων των ραντεβού είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό δόσεων που αναμένεται να λάβει η χώρα. Για τον Μάρτιο τα ραντεβού είναι 720.000, αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς», ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, λέγοντας ότι τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, παραλάβαμε από την εταιρεία Pfizer 112.000 δόσεις.

ΕΘΝΟΣ

Top
Enable Notifications    OK No thanks