-
Αρχική > Ελλάδα > Αλέξης Κούγιας: Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αθωωθεί

Αλέξης Κούγιας: Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αθωωθεί

Ο κ. Κούγιας επιμένει σε όσα ανέφερε στη δήλωσή του ότι πρόκειται για «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες πηγές»

«Τέτοια κακοποίηση του τεκμηρίου της αθωότητας των όσων επιβάλλει η δικονομία και το σύστημα Δικαιοσύνης που έχουμε στην Ελλάδα στην περίπτωση Λιγνάδη δεν έχω δει πάλι. Η υπόθεση αυτή δεν ξεκίνησε όπως ξεκινούν οι δίκες βιασμών ή ασελγειών, να εμφανιστεί, δηλαδή κάποιος στην Αστυνομία να καταθέσει ή να καταγγείλει κάτι. Δύο δικηγόροι, οι οποίοι εκπροσωπούν ο ένας κάποιον που ζει στη Σουηδία και μία άλλη δικηγόρος που εκπροσωπεί έναν Αιγύπτιο, ο οποίος στις καταθέσεις του, καταθέτει ότι συνευρίσκετο είτε με τον κ. κατηγορούμενο, προσπαθούν, χωρίς κανείς από τους δύο να περιγράφει μία πράξη βιασμού και ξαφνικά αυτή η προσπάθειά τους να παρέμβουν σε μία διαδικασία καταγγελιών τυγχάνει μιας αποδοχής από την Εισαγγελία», αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη ΛιγνάδηΑλέξης Κούγιας.

Μάλιστα, ο ποινικολόγος επισημαίνει: «Ο Εισαγγελέας δεν καλεί ποτέ τον κ. Λιγνάδη, όπως επιβάλλει το καθήκον του. Ασκεί ποινική δίωξη χωρίς ποτέ ο κ. Λιγνάδης να έχει πάρει αντίγραφα και να πει την άποψή του. Ο κ. ανακριτής δεν έχει την άποψη του κ. Λιγνάδη και ο κ. Λιγνάδης βρίσκεται ξαφνικά κατηγορούμενος».

«Ξαφνικά ο κ. Λιγνάδης είναι το κεντρικό θέμα, χωρίς ποτέ ο άνθρωπος να αρθρώσει λέξη. Επί 10 μέρες κυριαρχεί ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας κακός άνθρωπος, ένας διεστραμμένος άνθρωπος. Κανείς δεν τον κάλεσε να πει ποτέ την άποψή του».

Ο κ. Κούγιας επιμένει σε όσα ανέφερε στη δήλωσή του ότι πρόκειται για «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες πηγές». «Ο κ. Λιγνάδης θα αθωωθεί» είπε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο Mega, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά ο γνωστός σκηνοθέτης, κατά ανθρώπων που σπίλωσαν το όνομά του. «Ο άλλος λέει ότι εγώ παρευρίσκομαι με άνδρες και έτσι γνώρισα τον Λιγνάδη. Τα λένε αυτοί που θέλουν να καταγγείλουν τον Λιγνάδη, περιγράφοντας την καθημερινότητά τους. Το περιεχόμενο της δικογραφίας, με οδήγησε να δεχτώ το αίτημα του (Δημήτρη Λιγνάδη) να είμαι δικηγόρος του».

Ο γνωστός ποινικολόγος, απόρησε πώς ασκήθηκαν διώξεις και βγήκε ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Λιγνάδη, με αυτά τα στοιχεία και χωρίς καν να κληθεί ποτέ να πει την άποψή του. «Βρίσκεται κατηγορούμενος ένας λαμπερός σκηνοθέτης, είναι 53 ετών και από 18 ετών είναι ηθοποιός. Είναι το κεντρικό πρόσωπο στα κανάλια, σε αντιπαράθεση στη βουλή… Χωρίς να  βγει να αρθρώσει λέξη».

 

εθνος

 

Top
Enable Notifications OK No thanks