-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μάχη με την παγωνιά  και τις βλάβες  έδωσε και η ΔΕΥΑΚ 

Μάχη με την παγωνιά  και τις βλάβες  έδωσε και η ΔΕΥΑΚ 

• Με μια- δυο μόνον ημέρες διαφορά η μεγάλη κακοκαιρία του προηγούμενου Σ/Κ έπληξε πρώτα εμάς και μετά την νότια χώρα φέρνοντας μαζί της πρωτοφανή ύψη χιονιού που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε και απίστευτες συνέπειες στα βόρεια προάστια των Αθηνών, συνέπειες οι οποίες προβλημάτισαν τους πάντες.

• Εμείς γλυτώσαμε τα χειρότερα και μάλιστα οι δικές μας υπηρεσίες κοινής ωφελείας προειδοποίησαν εγκαίρως τον κόσμο αλλά και επέδειξαν ετοιμότητες και ταχύτητες ανταπόκρισης υψηλότατου επιπέδου.

• Ολοι οι κεντρικοί δρόμοι διατηρήθηκαν ανοικτοί από την πρώτη στιγμή και τα δίκτυα ρευματοδότησης και ύδρευσης μας παρέμειναν ανέπαφα.

• Ακόμη και μια αβαρία -εξαιρετικά επικίνδυνη- που σημειώθηκε στον τομέα ευθύνης της ΔΕΥΑΚ, αντιμετωπίστηκε άμεσα με άκρως υπεύθυνο και αποτελεσματικό τρόπο.

• Στην περιοχή της Οινόης το δίκτυο υδροδότησης διερράγη σε ένα εξαιρετικά προβληματικό σημείο αφού μετά την πρώτη εκσκαφή αυτό βρέθηκε να γειτνιάζει και μερικώς να επικαλύπτεται από τον διηπειρωτικό αγωγό διέλευσης φυσικού αερίου ΤΑΠ. Η κατάσταση αναδείχθηκε εξαιρετικά πολύπλοκη και απαίτησε πολύ προσεκτικούς χειρισμούς προκειμένου να μη θιγεί η δομική επάρκεια και στεγανότητα των μεγασωληνώσεων. Στο σημείο εργάστηκε η ελίτ των συνεργείων της δημοτικής επιχείρησης κάτω από την διαρκή επιστασία και επίβλεψη μηχανικών του ΤΑΠ

. • Ευτυχώς τα πάντα εξελίχθηκαν κατ΄ ευχήν και -παρά την νύχτα το χιόνι και τις αντίξοες συνθήκες εργασίας- το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ επιδιορθώθηκε δίχως οι σωληνώσεις του ΤΑΠ να θιγούν στο παραμικρό.

 

Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Top
Enable Notifications OK No thanks