-
Αρχική > Τοπικά νέα > ΜεΡΑ25 Καστοριάς : Ο Δήμος Καστοριάς να προχωρήσει στη δημόσια αξιοποίηση των δομών της και όχι στην παραχώρηση-ενοικίασή τους στους ιδιώτες

ΜεΡΑ25 Καστοριάς : Ο Δήμος Καστοριάς να προχωρήσει στη δημόσια αξιοποίηση των δομών της και όχι στην παραχώρηση-ενοικίασή τους στους ιδιώτες

Μετά από συνέντευξη του κυρίου Μηταλίδη στη ραδιοφωνική εκπομπή του radio antennes, δυστυχώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η εκλεγμένη δημοτική αρχή έχει στόχο να ιδιωτικοποιήσει όλες τις παραγωγικές δομές της Καστοριάς, οι οποίες δημιουργήθηκαν και χτίστηκαν με δημόσιο πλούτο και τώρα παραχωρούνται σε ιδιώτες για αξιοποίηση.

Η δημοτική αρχή λειτουργεί ως επιχείρηση όταν πρόκειται για εργαζόμενους, αλλά όταν πρόκειται για δημόσιο συμφέρον μας επαναλαμβάνει ότι ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση. Στη συνέντευξή του ο κύριος Μηταλίδης υποστηρίζει ότι η απόφαση του μέλλοντος της Μακεδνος αφορά το ΔΣ της Μακεδνος. Το ΔΣ της Μακεδνος ,όμως ,αποτελείται από δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους ορίζει η δημοτική αρχή και στη συνέχεια εκλέγει ΔΣ, άρα όχι μόνο είναι απόφαση του συνδυασμού, αλλά είναι και απόφαση ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!

Αυτή τη στιγμή έχουν δρομολογηθεί δημόσια έργα από την περιφέρεια Καστοριάς, από τον δήμο Άργους Ορεστικού, αλλά και κάποια έργα που θα πραγματοποιηθούν από τον δήμο Καστοριάς. Αυτά τα έργα θα χρειαστούν μεγάλες ποσότητες υλικών από το λατομείο που θα καθιστούσε το λατομείο κερδοφόρο, εξού και η θέληση ιδιωτών να το ενοικιάσουν. Εδώ λοιπόν η δικαιολογία του δήμου ότι το λατομείο είναι ελλειμματικό πέφτει στο κενό. Ελλειμματική ήταν και η ΔΙΑΔΥΜΑ, αλλά διέγραψαν τα χρέη της και βρεθήκαμε μάρτυρες περηφάνιας και πολιτικής νίκης των εκλεγμένων.

Δυστυχώς ο Δήμος δεν θέλει να έχει έσοδα από επιχειρήσεις που δημιούργησαν με τον κόπο και τον ιδρώτα των Καστοριανών οι προηγούμενοι εκλεγμένοι, γιατί έχει βρει την εύκολη λύση. Αντί λοιπόν να έχει έσοδα και να αξιοποιήσει τις ήδη υπάρχουσες δομές με όρεξη για δουλειά, προτιμάει να επαναπαύεται στα γραφεία του δημοτικού κτηρίου και να υπερφορολογεί με αυξήσεις δημοτικών τελών στους πολίτες της Καστοριάς της τάξεως του 40%.

Δυστυχώς το σλόγκαν «ώρα για δουλειά» ήταν τελείως άτοπο ,αφού η μέχρι στιγμής πορεία του δήμου Καστοριάς μας δείχνει το αντίθετο.

Τα εγκλήματα λοιπόν της σημερινής εκλεγμένης δημοτικής αρχής θα βαραίνουν της επόμενες γενιές για πολλά χρόνια και δυστυχώς το μόνο που κάνουν είναι να συμβάλλουν στην εξαθλίωση και φτωχοποίηση της πόλης μας..!!!

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη δημιουργία αιολικών πάρκων και καλούμε τον δήμο Καστοριάς να προχωρήσει σε επενδύσεις φωτοβολταϊκών πάρκων σε στέγες των κατοικιών της Καστοριάς , ώστε τα οφέλη ενοικίασης να πηγαίνουν στα νοικοκυριά της Καστοριάς που τόσο το έχουν ανάγκη και όχι στις πολυεθνικές που δεν σέβονται το περιβάλλον!!

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στη δημόσια αξιοποίηση των δομών της Καστοριάς και όχι στην παραχώρηση-ενοικίαση τους στους ιδιώτες, καθώς η ΠΣΕ Καστοριάς θα ζητήσει έρευνα στις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν για την ενοικίαση-παραχώρηση της περιουσίας του δήμου Καστοριάς.

 

ΠΣΕ ΜεΡΑ25 Καστοριάς

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks