-
Αρχική > Σκοτεινά Μονοπάτια Του Εγκλήματος > Υπόθεση Κωστή Πολύζου: “Είσαι χειρότερη από Μήδεια” είπε η Εισαγγελέας την Μητέρα του 

Υπόθεση Κωστή Πολύζου: “Είσαι χειρότερη από Μήδεια” είπε η Εισαγγελέας την Μητέρα του 

Τα σκοτεινά μονοπάτια του εγκλήματος θα παραμείνουν στον Φεβρουάριο, αλλά θα γυρίσουν το χρόνο στο 2011, όταν σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Σιατίστης αναζητά ένα δικό της παιδί που χάθηκε μυστηριωδώς μια βροχερή νύχτα

. Τί πραγματικά συνέβη στον Κωστή Πολύζο; Έχουμε δει πολλές υποθέσεις στο παρελθόν, όπου οι δολοφόνοι με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, προσποιούνταν ότι δεν γνώριζαν για το που βρίσκεται ο άνθρωπός τους και τον αναζητούσαν με δάκρυα στα μάτια, παίζοντας θέατρο για αρκετό καιρό. Πώς γίνεται όμως μία “μάνα” να παίζει τέτοιο θέατρο, όταν πρόκειται για το ίδιο της το παιδί; Μία υπόθεση που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο

Ας ξεδιπλώσουμε το κουβάρι της φριχτής αυτής υπόθεσης.
Όπως αναφέρει η εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι στις 18 Φλεβάρη του 2011. Όπως είπε τότε η μητέρα του στην Αγγελική Νικολούλη, εκείνη τη νύχτα είχε φοβερή καταιγίδα. Ο ανήλικος αδερφός του είπε πως άκουσε κάποιο αυτοκίνητο να σταματάει έξω από το σπίτι, ο Κωστής φάνηκε να γνωρίζει τον οδηγό, επιβιβάστηκε σε αυτό και από τότε ο Κωστής αγνοείται.
Η τραγική κατάληξη στην υπόθεση του Κωστή ήρθε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, οκτώ μήνες μετά, όταν τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν από το χωράφι του πατριού το μισοφαγωμένο πτώμα του άτυχου άνδρα. Ήταν θαμμένος κάθετα με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο αυτό είχε καλυφθεί γύρω – γύρω με κλαδιά και ήταν απορίας άξιο, πως η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πατριός και μητέρα δεν είχαν δηλώσει το συγκεκριμένο χωράφι στην Αστυνομία, στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους.
Το όνειρο του κυνηγού
Ο κυνηγός όπως δήλωσε στην εκπομπή εκείνη τη μέρα επέστρεψε στο σπίτι του, χωρίς να ειδοποιήσει την αστυνομία. Το βράδυ είδε την εκπομπή αλλά δεν συνδύασε την εξαφάνιση του αδικοχαμένου παιδιού με το πτώμα που είχε βρει.
Εκείνο το βράδυ όμως, είδε τον Κωστή στον ύπνο του, όπως και το επόμενο, κάτι που τον τάραξε πολύ και τον έκανε να πάει στην αστυνομία.
Ο ίδιος είπε: ” Υπέδειξα στην αστυνομία το σημείο και βρήκαν το παιδί. Το βράδυ τον ξαναείδα στον ύπνο μου να μου χαμογελά και ηρέμησα”.
Η αποκάλυψη της αλήθειας
Η μητέρα του θύματος είχε πάει στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” προσποιούμενη τη δυστυχισμένη μάνα για να βρει το παιδί της που δήθεν είχε εξαφανιστεί. Κάνοντας έρευνα από το φιλικό περιβάλλον του θύματος προέκυψε πως υπήρχαν οικονομικά ζητήματα στην οικογένεια και ίσως το κίνητρο να είχε να κάνει με τη λήψη κάποιου δανείου στο όνομα του παιδιού και κάποια προστριβή ενδεχομένως να οδήγησε σε αυτή την τραγική κατάληξη.
Εκτός από αυτό όμως, μητέρα και πατριός είχαν δασκαλέψει και το μικρό τους γιο να πει ψέματα και να ψευδομαρτυρήσει για χάρη τους με τρόπο όμως που από έμπειρους ψυχολόγους φαινόταν καθαρά ότι το παιδί ακολουθούσε ένα μοτίβο που είχε απαγγελθεί από τρίτους, ενώ μαρτυρίες κατοίκων στη Σιάτιστα ανέφεραν πως η μητέρα την επόμενη μέρα της εξαφάνισης για έναν “περίεργο” λόγο καθάριζε το σπίτι και τα χάλια με ατμοκαθαριστή, καθώς και ότι είχαν δει το ζευγάρι να φορτώνει στο αγροτικό ένα βαρύ κουτί.
Να πούμε πως η εκπομπή “Φως στο Τούνελ” μετά από πολυετή έρευνα εντόπισε το φορτηγάκι του πατριού που το είχε πουλήσει σε ειδική μάντρα. Εντόπισε τον ιδιοκτήτη του οχήματος και με τη βοήθεια ιδιωτικού εγκληματολογικού εργαστηρίου εντόπισε ίχνη αίματος στη καρότσα, παρά το γεγονός ότι το φορτηγάκι είχε υποστεί υπεράριθμους διαδοχικούς βιολογικούς καθαρισμούς.
Η Αγγελική Νικολούλη έδωσε μάχη για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δικαιωθεί η μνήμη του Κωστή. Η Αγγελική Νικολούλη είχε καταθέσει σαν βασικός μάρτυρας στον Ανακριτή Κοζάνης.
Δίκη 
Η αυλαία έπεσε στη δίκη για την υπόθεση του Κωστή Πολύζου. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας έκρινε ένοχους και σε δεύτερο βαθμό την μητέρα του και τον πατριό του, επιβάλλοντάς τους ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά.
Η δίκη κράτησε 7 μήνες εξαιτίας της διακοπής λόγω της πανδημίας, με το ζευγάρι να αρνείται την ενοχή του. Δεν έπεισαν όμως το δικαστήριο, που όπως και πρωτόδικα, τους τιμώρησε με τη βαρύτατη των ποινών.
Πηγές: news247.gr
Top
Enable Notifications OK No thanks