-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Ζήσης Τζηκαλάγιας  :  Ελπίζω ο Πρωθυπουργός να δεχθεί την πρότασή μου για την καινούργια Ανωτάτη Σχολή για την περιοχή μας ( Eφημερίδα Ν.Κ Δώρα Κωτσοπούλου )

Ζήσης Τζηκαλάγιας  :  Ελπίζω ο Πρωθυπουργός να δεχθεί την πρότασή μου για την καινούργια Ανωτάτη Σχολή για την περιοχή μας ( Eφημερίδα Ν.Κ Δώρα Κωτσοπούλου )

«Από την πρώτη ημέρα της επανεκλογής μου πρώτη μου προτεραιότητα αποτέλεσε  η προώθηση των σημαντικών έργων που πρέπει να προχωρήσουν στον νομό. Κάποια ήταν ξεχασμένα και άλλα στα σπάργανα», δήλωσε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο βουλευτής της ΝΔ. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας

Επισήμανε παράλληλα πως η Ν.Δ ,παίρνει σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων όπως το δικό μας της Δυτικής Μακεδονίας . «Το εμπόδιο των 2750 μορίων,η δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η (εντοπιότητα) στις 5 πρώτες προτιμήσεις του μηχανογραφικού είναι μέτρα προς αυτό τον σκοπό.Ελπίζω ο Πρωθυπουργός να δεχθεί την πρότασή μου για την καινούργια Ανωτάτη Σχολή»

 

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μια έντονη δραστηριότητα από την πλευρά σας με συνεχόμενες επαφές και συναντήσεις με θεσμικούς και κυβερνητικούς φορείς. Τι έχουμε να ελπίζουμε και τι μπορούμε να περιμένουμε σαν Καστοριά μετά από αυτές τις συναντήσεις;

.Από την πρώτη ημέρα της επανεκλογής μου πρώτη μου προτεραιότητα αποτελεί η προώθηση των σημαντικών έργων που πρέπει να προχωρήσουν στον νομό. Κάποια ήταν ξεχασμένα και άλλα στα σπάργανα. Είμαι υπερήφανος που με μεθοδικές προσπάθειες η ξεχασμένη σήραγγα της Κλεισούρας και το εκτός σχεδίου Σύριζα δίκτυο φυσικού αερίου ,βρίσκονται πολύ κοντά στην έναρξη κατασκευής. Τις επόμενες ημέρες θα ξανασυναντήσω τον Πρωθυπουργό.Πιστεύω πως όπως και η πρώτη μας συνάντηση έτσι και αυτή θα δρομολογήσει έργα για την Καστοριά.Την επανέναρξη του φράγματος του Νεστορίου,νέα Ανωτάτη Σχολή και την πλήρη λειτουργία του  ΚΕΦΙΑΠ.

 

Όλο και πιο συχνά παρατηρείται και καταγράφεται μια κακή συνεννόηση, επικαλύψεις και άστοχες ενέργειες μεταξύ διαφόρων πολιτικών εταίρων του νομού μας που υποκρύπτει έναν ανταγωνισμό σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο. Εσείς σαν βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος πώς αντιμετωπίζεται αυτή την κατάσταση και τι επιπλοκές δημιουργούνται για τα ζητήματα της περιοχής μας. 

Προσωπικά δεν αισθάνομαι πως ανταγωνίζομαι κάποιον.Είναι αυτονόητο πως ο Βουλευτής  είναι ο εκπρόσωπος στη Βουλή και στην κυβέρνηση.Έχει τον πρώτο λόγο στον προγραμματισμό των δράσεων και των έργων.Η αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού έχουν υποχρέωση να έχουν προτάσεις και έτοιμες μελέτες που με συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή και της κυβέρνησης θα εντάσσονται ως έργα.Ο Βουλευτής δεν έχει κουμπαρά.Τα χρήματα υποχρεωτικά ρέουν είτε απευθείας από τα Υπουργεία,είτε μέσω Περιφέρειας ή Δήμων.Επομένως ίσως ορισμένοι πρέπει να βελτιώσουν την παραγωγικότητά στους και όχι να προσπαθούν να αντλήσουν λίγη δόξα από το έργο άλλων.

Τόσο στην περιοχή μας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα ακούγονται παράπονα τις τελευταίες ημέρες για τρία βασικά ζητήματα: τις μικρές επιδοτήσεις στο επίδομα θέρμανσης, την πιθανότητα να κλείσουν τμήματα του Πανεπιστημίου και την έλλειψη στήριξης στην εστίαση. Ποια η θέση σας για τα ζητήματα αυτά; 

.α) πρώτη φορά αυτή η κυβέρνηση θεωρεί και επιδοτεί ως θέρμανση εκτός του πετρελαίου και τα ξύλα,το πέλλετ και το αέριο.Στο πετρέλαιο λόγω πολλών αιτήσεων δόθηκαν λιγότερα χρήματα από όσα θα θέλαμε,αλλά σε λίγες περιπτώσεις λιγότερα από τις προηγούμενες χρονιές.

β) στόχος μας η αναβάθμιση της Ανωτάτης Παιδείας.Παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων όπως το δικό μας της Δυτικής Μακεδονίας .Το εμπόδιο των 2750 μορίων,η δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η (εντοπιότητα) στις 5 πρώτες προτιμήσεις του μηχανογραφικού είναι μέτρα προς αυτό τον σκοπό.Ελπίζω ο Πρωθυπουργός να δεχθεί την πρότασή μου για την καινούργια Ανωτάτη Σχολή.

β) η εστίαση υπέστη μεγάλο πλήγμα.Ήδη εξαγγέλθηκε ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυσή της.

Υπάρχουν πάρα πολλές φήμες, ειδικά μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, ότι φέτος θα υπάρχουν εκλογές σε εθνικό επίπεδο. Πώς τις σχολιάζετε γενικά και πόσο έτοιμος νιώθετε να διεκδικήσετε εκ νέου την βουλευτική υποψηφιότητα και έδρα στην Καστοριά.

Οι εκλογές όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.Όσοι τελευταία και στην Καστοριά καλλιεργούν κλίμα εκλογολογίας κάνουν κακό στο έργο μας και στον τόπο.Έχουν εντοπισθεί και απομονώνονται.Προσωπικά έχω δηλώσει πως αυτοσκοπός μου είναι να αφήσω σημαντικό έργο.Στις επόμενες εκλογές θέλω οι συμπολίτες μας να με κρίνουν αυστηρά αλλά δίκαια.Έτσι πιστεύω και ελπίζω να με επανεκλέξουν για να ολοκληρώσω την προσφορά μου.

Η Καστοριά μας φαίνεται να συνεχίζει να βρίσκεται σε έναν κυκεώνα αρνητικών εξελίξεων και κρίσης με τελευταίο επεισόδιο στην αλυσίδα των άτυχων γεγονότων την καταστροφή του ξενοδοχείου ΤΣΑΜΗΣ. Πώς θα μπορούσε ο τόπος μας να ξεκολλήσει από αυτή την άσχημη εικόνα που έχει, ειδικά εν μέσω πανδημίας;

Η  ολοκληρωτική καταστροφή του ξενοδοχείου ΤΣΑΜΗΣ προκάλεσε μεγάλη λύπη σε όλους μας.Η προσφορά αυτής της οικογένειας διαχρονικά στον τουρισμό και το περιβάλλον είναι τεράστια.Γνωρίζετε πως συνεχώς αγωνίζομαι να προβάλλουμε τους θησαυρούς που έχουμε στην περιοχή μας.Προσπαθώ να αφυπνίσω  αυτούς που μπορούν να μας βοηθήσουν στην προβολή του απίστευτου τουριστικού μας προϊόντος.Πάνω από όλα όμως πρέπει να βελτιώσουμε την παιδεία  μας στον τουρισμό. Να εκτιμήσουμε σωστά πρώτα εμείς οι ίδιοι αυτό που διαθέτουμε

 

Top
Enable Notifications OK No thanks