-
Αρχική > Απόψεις >  Καστοριά Κορονοιός :”Κατά τα άλλα καραντίνα”  

 Καστοριά Κορονοιός :”Κατά τα άλλα καραντίνα”  

Ενα μέτρο πρόνοιας φέρνει αποτέλεσμα στον βαθμό που τηρείται. Οταν θεωρητικά ισχύει, αλλά στην πράξη καταστρατηγείται, τότε είναι σαν να μην υπάρχει.

Ετσι εξηγούνται και τα πενιχρά αποτελέσμτα που φέρνουν τα lockdown, αφού στην πράξη ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν τα τηρεί. Στις παραλίες η βόλτα όλες τις ώρες της ημέρας διεξάγεται απρόσκοπτα με την ψευδο-δικαιολογία της άθλησης. Ο κόσμος ψωνίζει το καφεδάκι του σε πλαστικό κυπελάκι, σεργιανάει και συγχρωτίζεται, σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Στην γέφυρα των ψαράδικων οι νεολαίοι κάνουν κανονική κατάληψη κάθε βράδυ με αρμαθιές από μπιρόνια και υπό την μουσική κινητών. Στα σκαλιά της γέφυρας Σταυρού το ίδιο.

Στα παγκάκια κάθονται κολλητά τέσσερεις τέσσερεις νοματαίοι. Οπου υπάρχουν πακτωμένα καθίσματα καφετεριών στην νότια παραλία είναι όλα κατειλημμένα. Στο πάρκο της ΟΦ οι γέροι των ΚΑΠΗ κάνουν πηγαδάκια και καπνίζουν με κατεβασμένες τις μάσκες τους. Αλλωστε όλο και περισσότεροι μεσήλικες κυκλοφορούν διχως να φορούνε καθόλου μάσκα οχι μιση, όχι κρεμασμένη στο αυτί. Καθόλου!

Οι πατεράδες και οι μανάδες βγάζουν τα μπέμπια τους βόλτα με τα καροτσάκια. Εχω συναντήσει και μπαμπά που είχε τον κανακάρη του σε ραδιοκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι και το οδηγούσε αυτός απο πίσω σαν να ήταν σε παιδική χαρά. Τα μαγαζιά είναι όλα ανοικτά και με το ζόρι τηρούν τα προσχήματα. Κόσμος μπαίνει-βγαίνει ακόμη και στα όρια του ωραρίου.

Γενικά η όλη ατμόσφαιρα δεν παραπέμπει με τίποτε σε μέτρα αποστασιοποίησης και καραντίνας κι είναι ευτύχημα που δεν έχουμε κρούσματα ακόμη μεταξύ μας. Αν και κάτι πήρε το αυτί μου για κάποιους αδήλωτους ασθενούντες σε μεγάλα χωριά της περιφέρειας. Ο καιρός θα δείξει….

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΚΙΝΤΖΟΓΛΟΥ

.ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Top
Enable Notifications OK No thanks