-
Αρχική > Ελλάδα > Κορωνοϊός: Πάνω από 1.500 τα κρούσματα σήμερα στη χώρα

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.500 τα κρούσματα σήμερα στη χώρα

Μεγάλη είναι η πίεση που καταγράφεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ειδικά στην Αττική μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα.

Παρά το αυστηρό lockdown που παρατάθηκε στην Αττική και τα μέτρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, η κινητικότητα σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις ευνοούν την διάδοση του κορωνοϊού οδηγώντας έτσι σε αύξηση κρουσμάτων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι χθες ανακοινώθηκαν 1.790 μολύνσεις, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων από τις 23 Φεβρουαρίου είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα και σήμερα το απόγευμα ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει πάνω από 1.500 νέα κρούσματα.

Σημειώνεται ότι συνολικά κρούσματα στη χώρα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, έχουν ξεπεράσει τα 188.000. Και ενώ το σύστημα υγείας δοκιμάζεται χθες ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανακοινώθηκε ότι ανέρχονται σε 371.
Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας: Το ΕΣΥ δέχεται την μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας

Την πίεση στο ΕΣΥ επιβεβαίωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης. Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή καταγράφεται η μεγαλύτερη πίεση, από την άποψη εισαγωγών, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική από την αρχή της πανδημίας.

Ενδεικτικά, ο κ. Λουκίδης ανέφερε ότι στην τελευταία εφημερία το νοσοκομείο Αττικόν έφτασε τις 40 εισαγωγές. «Εφημερεύαμε μαζί με τον Ευαγγελισμό και καταλαβαίνετε ότι αν σε δυο μεγάλα νοσοκομεία οι εισαγωγές είναι 80-100 την ημέρα, είναι ένας μεγάλος αριθμός. Αυτές οι εισαγωγές μπαίνουν όλες σε κλινικές Covid, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς πρέπει στις επόμενες ημέρες να προσπαθήσουμε να σταθεροποιήσουμε τους αρρώστους και να αποφύγουμε τις εισαγωγές στις ΜΕΘ».

Αυξάνονται οι ΜΕΘ
Νωρίτερα, σε έκτακτη επιχειρησιακή σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΑΒ, αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργούν οι αυξημένες είσοδοι ασθενών από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, θα παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη λόγω κορωνοϊού άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

Πηγή: iefimerida.gr –

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks