-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αγιασμός από τον μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ στον νέο αποθηκευτικό χώρο της τράπεζας τροφίμων  Ι.Μ Καστοριάς ( φωτογραφίες )

Αγιασμός από τον μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ στον νέο αποθηκευτικό χώρο της τράπεζας τροφίμων  Ι.Μ Καστοριάς ( φωτογραφίες )

Την τελετή  αγιασμού  του  νέου  αποθηκευτικού  χώρου της τράπεζας τροφίμων της Ιεράς μητροπόλεως  Καστοριάς με όλα τα απαραίτητα μέτρα που αρμόζει λόγω κορονοιού  πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Γρεβενών και τοποτηρητής της Ι.Μ. Καστοριάς κ. Δαβιδ.

Ο  χώρος που βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες  παραχώρησε ο δήμος Καστοριάς, ενώ παρών στην λιτή τελετή ήταν  και ο  δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης  Κορεντσίδης.

Πρόκειται για μια  κοινωνική ενέργεια του δημάρχου Καστοριάς  που σκοπό έχει αφενός να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τις περιοχής για να προμηθεύονται τα  τρόφιμα και αφετέρου να βοηθήσει την τοπική μας εκκλησία στο φιλανθρωπικό της έργο.

 «Οι Τράπεζες  Τροφίμων της Ιεράς μητροπόλεως Καστοριάς  προσφέρουν  σπουδαίο έργο, αθόρυβα, υποστηρίζοντας και βοηθώντας τους   συνανθρώπους μας, υψώνουν  τη φωνή τους  και ζητάνε  από τον καθένα μας «να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας από το περίσσευμά μας. Ο δήμος  Καστοριάς στέκεται πάντα αρωγός και υποστηριχτής σε τέτοιες ενέργειες»,  δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τις  Τράπεζες Τροφίμων,  ίδρυσε  σε πολλά χωριά  της ακριτικής μας περιοχής με περίσσια αγάπη  και πολλές δυσκολίες για να βοηθήσει τους συμπολίτες μας που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις  ο μακαριστός μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ .

«Αυτό που σκανδαλίζει δεν είναι ότι υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, είναι η σπατάλη», έχει πει η Μητέρα Τερέζα, Νόμπελ Ειρήνης. Τα λόγια της σοφά, απόρροια πείρας και καλοσύνης.

Οι λειτουργίες  εν κατακλείδι  των  Τραπεζών  Τροφίμων βασίζονται κυρίως  σε εθελοντές που προσφέρουν  με αγάπη και ανιδιοτέλεια  τρόφιμα και άλλα είδη για τις ανάγκες  συμπολιτών μας .

«Οι  Τράπεζες Τροφίμων που ίδρυσε ο μακαριστός  μητροπολίτης Σεραφείμ  και το θεάρεστο έργο τους  ζητούν  από όλους μας «να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας», δήλωσε ο ταμίας του φιλόπτωχου ταμείου πατέρας ελευθέριος Συτιλίδης .

Δώρα Κωτσοπούλου

Top
Enable Notifications OK No thanks