-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μάκης Λαγγιώτης : Πιο πολύ από ποτέ έχουμε ανάγκη συνέναισης.

Μάκης Λαγγιώτης : Πιο πολύ από ποτέ έχουμε ανάγκη συνέναισης.

Μπροστά μας έχουμε μια πολύ κρίσιμη χρονιά.

Πιο πολύ από ποτέ έχουμε ανάγκη συνέναισης.
Μπροστά μας έχουμε μια πολύ κρίσιμη χρονιά.
Η κοινωνία είναι “σκασμένη “και η οικονομία μοιάζει με πολυτραυματία.
Αφού ανοίξουν μέσα στον Απρίλιο, καταστήματα, εστίαση και σιγα-σιγα ο τουρισμός,θα έρθει το πολύ δύσκολο Φθινόπωρο.Εκει θα φανεί τι μπορούνε πραγματικά να καταφέρουνε όλοι οι κλάδοι χωρίς βοήθεια
Τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί.
Θα παλεύουν ολοι χωρίς πλέον τα 32 δις ευρώ κρατικές ενισχύσεις ,που έχουν στηρίξει αποτελεσματικά το τελευταίο χρόνο , σχεδόν όλο τον οικονομικό ιστό.
Θα υπάρχει μικρη δυνατότητα για πληρωμή μισθών σε όσους δεν εργάζονται κανονικά,
επιδόματα αναστολών, ανεργίας,περικοπές ενοικίων,επιστρεπτέες προκαταβολές ,Τεπιχ,και κάθε άλλη μορφή ενίσχυσης ή μετατόπισης υποχρεώσεων.
Η κατάσταση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη ,ίσως καταφέρουμε, με συλλογική προσπάθεια ,να μη βιωσουμε γενικευμενη κατάρρευση.
Δεν υπάρχει περιθώριο για πολιτικά παιχνίδια.
Πρεπει κυβέρνηση και αντιπολίτευση με σκυμμένο το κεφάλι,με σεμνότητα και προβληματισμό να δούνε το αύριο της κοινωνίας ,που συνδέεται και με το δικό τους μέλλον.
Φυσικά είναι απαράδεκτο να έχουμε εκατοντάδες παράνομες πορείες ,συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για κάθε σημαντικό ή “απίθανο” θέμα.
Δεν είναι η στιγμή να “τιμήσουμε” κανένα δολοφόνο Κουφοντίνα, και να διαμαρτυρηθούμε για οτι ενδιαφέρει την κάθε μειοψηφία, από την αστυνομία και τη κατάργηση του αβατου των πανεπιστημίων, μεχρι την επένδυση της “Ελληνικός χρυσός” και τα αιολικά πάρκα.
Δεν είναι επίσης η στιγμή να επιβληθούν μεταρρυθμίσεις και νομοσχέδια που δημιουργούνε τριβές.Μπορει να γίνει αργότερα.
Τους επόμενους 12 μήνες πρέπει σε προτεραιότητα να μπούνε οι πολίτες.Πως θα περάσουμε με τις λιγότερες απώλειες τη φουρτούνα.
Η σημερινή ατζέντα της επικαιρότητας (πλήν Κοροναίού) είναι κατά τη ταπεινή μου γνώμη απαράδεκτη και εκτός πραγματικότητας.
Συνέναιση και αλληλεγγυύη από όλους άμεσα .
Συστράτευση και προετοιμασία.
Τα δύσκολα δυστυχώς είναι μπροστά.
Top
Enable Notifications OK No thanks