-
Αρχική > Διεθνή > Εικόνες που συγκινούν: Σχημάτισαν ανθρώπινη σκάλα για σώσουν βρέφος και γονείς από τις φλόγες

Εικόνες που συγκινούν: Σχημάτισαν ανθρώπινη σκάλα για σώσουν βρέφος και γονείς από τις φλόγες

ον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από την πόλη Ναντ της Γαλλίας, όπου οι γονείς και ένα μωρό μόλις 6 μηνών εγκλωβίστηκαν σε φλεγόμενο διαμέρισμα.

Νεαροί έφτιαξαν μια ανθρώπινη σκάλα για να σώσουν την οικογένεια και το βίντεο συγκινεί.

Τελικά το βρέφος το έριξαν από το παράθυρο τρίτου ορόφου, για να προσγειωθεί σε ένα στρώμα που είχε τοποθετηθεί από κάτω.

Οι νεαροί φαίνονται στο βίντεο να σκαρφαλώνουν μέχρι το διαμέρισμα για να βγάλουν από αυτό τους γονείς και το παιδί, την ώρα που φλόγες και μαύρος καπνός βγαίνει από τα παράθυρα.

«Θαρραλέοι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη φωτιά και άρχισαν να σκαρφαλώνουν στο κτίριο για να τους σώσουν», ανέφερε μια πηγή από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Κατέβασαν σιγά σιγά τη μητέρα και τον πατέρα, αλλά στο μεταξύ έριξαν απλώς το μωρό από το παράθυρο. Ευτυχώς ένα στρώμα είχε τοποθετηθεί κάτω, έτσι το μωρό δεν τραυματίστηκε τόσο σοβαρά όσο θα περίμενε κανείς», συμπλήρωσε.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και την Τρίτη έγινε γνωστό πως δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η ζωή του. Και οι γονείς πέρασαν τη νύχτα στο νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι έφεραν ελαφρά τραύματα.

Η δήμαρχος της Ναντ, Johanna Rolland, ζήτησε από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να «τιμήσει» τους άντρες που τους έσωσαν. «Άνθρωποι σώθηκαν χάρη στη γενναιότητα και τον ηρωισμό νέων ανθρώπων που σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα και σκαρφάλωσαν στον τρίτο όροφο, αρπάζοντάς τους από τις φλόγες. Σεβασμός και αναγνώριση για αυτούς τους ανθρώπους».
TAGS

https://www.newsbeast.gr/
Top
Enable Notifications OK No thanks