-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Γιατί μπήκε φρένο στο άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Γιατί μπήκε φρένο στο άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στους λόγους που δεν επιτράπηκε τελικά, τελευταία στιγμή οι διαδημοτικές μετακινήσεις και το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Ο κ. Πέτσας, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί την Πάτρα άμεσα «για να δούμε τι θα κάνουμε». Για την Κοζάνη, σημείωσε ότι ήταν «πάντα επιβαρυμένη». Ο κ. Πέτσας, για την περίπτωση να διαπιστωθεί παράβαση των υγειονομικών κανόνων σε καταστήματα, είπε ότι πιστεύει πως δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα και πως «είναι σαφείς οι κανόνες, έχει φανεί ότι όπου υπάρχουν σαφείς κανόνες, είναι πιο εύκολο να τηρηθούν. Τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν είναι από μία αυξημένη κινητικότητα λόγω της κόπωσης» πρόσθεσε.

Η απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, πάρθηκε εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής. Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για την πανδημία η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στη Θεσσαλονίκη η αύξηση κρουσμάτων άγγιξε το 28% και τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 2.000.

Στοιχεία για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και τις αντοχές των νοσοκομείων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας παρουσίασε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

https://www.dikaiologitika.gr/

Top
Enable Notifications OK No thanks