-
Αρχική > πρωτοσέλιδα > Εκτακτο γέμισε το Νοσοκομείο Καστοριάς  με ασθενείς με κορονοιό  : 15 άτομα νοσηλεύονται αυτή την στιγμή  

Εκτακτο γέμισε το Νοσοκομείο Καστοριάς  με ασθενείς με κορονοιό  : 15 άτομα νοσηλεύονται αυτή την στιγμή  

Πριν ακόμα καταφέρουμε να αφήσουμε πίσω μας τις άσχημες εικόνες και τις δυσάρεστες εμπειρίες και αναμνήσεις του πρώτου κύματος του κορονοϊού, η Καστοριά ζει το ίδιο δράμα για ακόμη μια  φορά μέσα σε λίγους μήνες.

Γέμισε ξανά το νοσοκομείο Καστοριάς με ασθενείς με κορονοιό που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασαν τους 15 ενώ ασθενείς δέχεται και από νοσοκομεία της περιφερείας μας καθώς και εκεί οι Covid ΜΕΘ «ασφυκτιούν».

Ήδη από τα Μέσα Μαρτίου παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα εξυπηρέτησης των  περιστατικών, λόγω της πληρότητας της ΜΕΘ covid, καθώς από τις 9 Μαρτίου εξυπηρετεί μόνο έκτακτα περιστατικά και   ασθενείς με κορονοιό .Είναι χαρακτηριστικό και αυτό δυστυχώς συμβαίνει σε όλη τη χώρα, με το που αδειάζει κρεβάτι ΜΕΘ γεμίζει αμέσως από άλλο ασθενή.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, οι μεταλλάξεις και η τεράστια πίεση που ασκείται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

 Ας μην ξεχνάμε είμαστε στην μέση ενός δύσκολου αγώνα Αυτή η κρίση θέλοντας και μη μας αναγκάζει να σκεφτούμε λίγο πιο φιλοσοφικά.

Να αντιληφθούμε το οξύμωρο του πράγματος Επαγρύπνηση, προσοχή και αισιοδοξία χρειαζόμαστε όλοι Επιπλέον  Χρειάζονται μέτρα ασφαλείας για να μην ζήσουμε παλιές εποχές του φονικού ιού.

                                                                     Δώρα Κωτσοπούλου

Top
Enable Notifications    OK No thanks