-
Αρχική > Απόψεις > Ελένη Μελά : Στόπ η λογοκρισία και η άμεση βία εναντίον των δημοσιογράφων.

Ελένη Μελά : Στόπ η λογοκρισία και η άμεση βία εναντίον των δημοσιογράφων.

Το μέλλον της δημοσιογραφίας με τα σημερινά δεδομένα  διαγράφεται δυσοίωνο, όχι μόνο για οικονομικούς, αλλά και  για πολιτικούς λόγους,  καθώς επίσης και για λόγους επικινδυνότητας από κάποιους που τρομάζουν από την λογοκρισία και την αλήθεια.

Και αυτό αναδεικνύεται από την χθεσινή  άνανδρη  επίθεση εναντίον  του δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ  Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και πολλών ακόμη εκπροσώπων του τύπου.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στην σημερινή Ελλάδα της δημοκρατίας είναι ένα δυσάρεστο γεγονός που κατακρεουργεί την ελευθερία της έκφρασης,  της άποψης και των ιδεών και  καθιστά την Δημοσιογραφία σε  ένα επικίνδυνο επάγγελμα τόσο στην χώρα μας  όσο και στην Ευρώπη.

Παρατηρούμε μάλιστα πως σε κάποια μέρη του πλανήτη, ακόμα και  στις, υποτιθέμενες, δημοκρατικές χώρες η δημοσιογραφία  με τα τόσα που συμβαίνουν απειλείται και   έχει καταστεί είδος υπό εξαφάνιση.

Ωστόσο σε άλλα μέρη του κόσμου το πρόβλημα δεν είναι τόσο η καταπίεση και  η λογοκρισία, όσο η άμεση βία εναντίον των δημοσιογράφων.

Η δημοσιογραφία έχει σημασία σε αυτόν τον περίπλοκο κόσμο  και επιτελεί σημαντικό έργο, διότι  οι  δημοσιογράφοι  εργάζονται για την ανάδειξη των προβλημάτων  και ασκούν ένα πολύ υπεύθυνο λειτούργημα με υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα.

.

Top
Enable Notifications OK No thanks