-
Αρχική > Ελλάδα > Οι οικογενειακές φωτογραφίες και 8 ακόμα αντικείμενα που πρέπει να πετάξουμε από την κρεβατοκάμαρά μας

Οι οικογενειακές φωτογραφίες και 8 ακόμα αντικείμενα που πρέπει να πετάξουμε από την κρεβατοκάμαρά μας

Μερικοί άνθρωποι μπαίνουν στην κρεβατοκάμαρά τους μόνο όταν είναι ώρα να κοιμηθούν, αλλά άλλοι κάνουν τις περισσότερες από τις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε αυτό το δωμάτιο.

Τρώνε στο κρεβάτι τους ή κάνουν γυμναστική ακριβώς δίπλα του. Ωστόσο, ενώ μπορεί να είναι άνετα και ευχάριστα να διατηρείτε όλα αυτά τα αντικείμενα στο υπνοδωμάτιο, αυτό όμως μπορεί να είναι επιβλαβές σε σημείο που ποτέ δεν φανταζόσασταν.

Θέλουμε να σας πούμε ποια είναι τα 9 πράγματα που δεν πρέπει να διατηρούνται στην κρεβατοκάμαρα και γιατί.

1. Τα παπούτσια

Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι βγάζουν τα παπούτσια τους πριν μπουν στο σπίτι είναι η υγιεινή. Τα παπούτσια μας μεταφέρουν πολλά βακτήρια και βρωμιά, και όλα αυτά μπορούν να παγηδευτούν στο όμορφο χαλί σας και να το λεκιάσουν. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν διαθέτουν παπουτσοθήκη έξω από το σπίτι τους, οπότε αφήνουν τα παπούτσια τους λίγο μετά την είσοδο και μερικές φορές στην κρεβατοκάμαρα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βγάλετε τα παπούτσια σας έξω από την πόρτα και να τα μεταφέρετε στο σημείο αποθήκευσής τους.

Αποφύγετε να βάζετε τα παπούτσια σε οπουδήποτε σημείο κοντά στο κρεβάτι. Αυτός είναι ένας χώρος που πρέπει να είναι χωρίς μικρόβια και εντελώς άοσμος. Εάν δεν μπορείτε να συνηθίσετε να βγάζετε τα παπούτσια σας ενώ βρίσκεστε στο σπίτι, ακολουθήστε τουλάχιστον αυτόν τον κανόνα για την κρεβατοκάμαρα.

2. Το ξυπνητήρι ή το τηλέφωνο

Το άγχος του ξυπνητηριού είναι η φοβία ότι το ξυπνητήρι δεν λειτουργεί σωστά.Όσοι πάσχουν από αυτό το άγχος φοβούνται επίσης ότι θα τους ξυπνήσει πριν κοιμηθούν αρκετά. Αυτό το άγχος πηγάζει από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι κοιτάζουν το ξυπνητήρι τους όταν ξυπνούν στη μέση της νύχτας, σκέφτοντας πόσο λίγο χρόνος τους έχει απομείνει για να κοιμηθούν. Αυτό μπορεί να επιλυθεί μετακινώντας απλώς το ρολόι σε διαφορετικό δωμάτιο που είναι ακόμα αρκετά κοντά για να ακούσει το χτύπημα.

Μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε ολοκληροτικά από το ρολόι και έτσι να κοιμάστε καλύτερα. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κύκλο ύπνου όπου ο εγκέφαλός σας ξυπνά από μόνος του. Αλλά θα πρέπει επίσης να κρατήσετε το τηλέφωνό σας μακριά, σχεδόν για τους ίδιους λόγους. Δεν θέλετε να συνεχίσετε να ελέγχετε την ώρα και όλα τα μηνύματα και τα ξυπνητήρια που εμφανίζονται στην οθόνη.

3. Οι οικογενειακές φωτογραφίες

Όλοι τείνουμε να κρατάμε οικογενειακές φωτογραφίες σε όλο το το σπίτι, αλλά στο υπνοδωμάτιο, οι φωτογραφίες είναι ένα μεγάλο «όχι» σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι. Αυτό συμβαίνει επειδή το να κοιτάς την οικογένειά σου αργά το βράδυ μπορεί να σε προκαλέσει μεγάλο και ανεπιθύμητο άγχος. Αρχίζετε να σκέφτεστε τις ευθύνες που έχετε απέναντι σε αυτά τα άτομα και ανησυχείτε για το εάν περνούν καλά.

Οι φωτογραφίες των νεκρών μελών της οικογένειας μπορούν να δημιουργήσουν ένα θλιβερό και αρνητικό περιβάλλον που θα σας κρατήσει ξύπνιους όλη τη νύχτα. Για να το πούμε πιο ξεκάθαρα, το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι ένα μέρος αφιερωμένο σε εσάς και τον σύντροφό σας και σε κανέναν άλλο.

4. Τα όργανα γυμναστικής

Τα όργανα γυμναστικής καταλαμβάνουν χώρο και αν δεν έχετε ένα τεράστιο σπίτι, η αποθήκευσή του μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα διατηρήσετε στην κρεβατοκάμαρα. Αυτό όχι μόνο προκαλεί ακαταστασία όταν ο εξοπλισμός δεν χρησιμοποιείται πλέον, αλλά δεν είναι και η πιο υγιεινή επιλογή να διατηρείτε δίπλα στο κρεβάτι σας.

Επιπλέον, ο εξοπλισμός σας μπορεί να σας προκαλέσει ενοχή εάν έχετε παρατήσει πρόσφατα την γυμναστική. Αυτή η ενοχή μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους τη νύχτα, επομένως, να σας στερήσει τον πολύτιμο ύπνο σας.

5. Το γραφείο εργασίας

Ο διαχωρισμός της εργασίας σας από τον χρόνο χαλάρωσης είναι ζωτικής σημασίας όταν εργάζεστε από το σπίτι. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός σας μπορεί εύκολα να αποσπάται από τις ευθύνες όταν θέλετε απλώς να ξαπλώσετε. Η εύκολη λύση θα ήταν να μεταφέρετε το γραφείο σας έξω από το υπνοδωμάτιο σας. Αλλά μερικές φορές αυτό δεν είναι δυνατό όταν ζείτε σε ένα μικρό χώρο ή όλα τα άλλα δωμάτια χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.

Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό, πρέπει σίγουρα να αποφύγετε να καθίσετε στο κρεβάτι σας για να κάνετε τη δουλειά σας. Όχι μόνο είναι κακό για τη στάση σας, αλλά μπορείτε επίσης να αποσπάσετε την προσοχή και να μπείτε στον πειρασμό να σταματήσετε να εργάζεστε νωρίτερα. Μπορείτε επίσης να γυρίσετε το γραφείο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην βλέπει στο κρεβάτι ή ακόμη και να χρησιμοποιήσετε κουρτίνα για να δημιουργήσετε ένα είδος διαχωριστικού.

6. Τα μη αναγνωσμένα βιβλία

Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θεωρούν ότι τα βιβλία είναι μέλη της οικογένειάς τους. Μερικοί από αυτούς είναι ακόμη εθισμένοι στο να συσσωρεύουν βιβλία στο σπίτι τους και είναι αδύνατο να τα διαβάσουν όλα. Εάν συμβεί αυτό, η συλλογή προκαλεί ακαταστασία και τα βιβλία καταλαμβάνουν πολύ χώρο σε όλο το σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένης της κρεβατοκάμαρας.

Η λύση στο πρόβλημα θα ήταν να τακτοποιήσετε τα μη αναγνωσμένα βιβλία σας σε μια βιβλιοθήκη. Μπορείτε να κρατήσετε το ένα βιβλίο που διαβάζετε αυτήν τη στιγμή δίπλα στο κρεβάτι σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αισθάνεστε άγχος για όλα τα άλλα βιβλία που ακόμα δεν έχετε διαβάσει, αλλά θα έχετε επίσης περισσότερο χώρο για να κινήστε άνετα – για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι όλη η ακαταστασία δημιουργεί έναν τόνο σκόνης που θα πρέπει να καθαρίζετε συνεχώς.

7. Την θερμάστρα

Το να αφήσετε την θερμάστα αναμένη όλη τη νύχτα μπορεί να οδηγήσει σε ξηροδερμία και ερεθισμό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει κνησμό. Τα άτομα με καρδιακά προβλήματα και άσθμα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά με τους θερμαντήρες, καθώς μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στον αέρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους θερμαντήρες αερίου, καθώς μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν ασφυξία. Το ασφαλόστερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τη θερμάστρα όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι ή αφήνετε το δωμάτιο.

Ακόμα και όταν βρίσκεστε σε δωμάτιο με το θερμαντήρα, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα εύφλεκτο κοντά του. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε μοκέτα – επιλέξτε αντί για σκληρή επιφάνεια. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε ζάλη ή πονοκεφάλους, μπορεί να είναι ένδειξη ότι τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

8. Τα σνακ

Εάν κρατάτε σνακ στην κρεβατοκάμαρά σας, είναι πιθανό να τρώτε πιο συχνά εκεί παρά στην κουζίνα. Αυτή η συνήθεια είναι πολύ ανθυγιεινή καθώς όλα τα ψίχουλα που αφήνονται στο δωμάτιό σας προσκαλούν πολλά μικρόβια και βακτήρια. Εκτός από αυτό, πιθανότατα να τρώτε υπερβολικά όταν χαλαρώνετε στο κρεβάτι, παρακολουθείτε κάποια εκπομπή στον φορητό υπολογιστή ή στην τηλεόραση. Ο εγκέφαλός σας αποσπάται τόσο πολύ από το χαλαρό περιβάλλον που δεν σηματοδοτεί ότι το στομάχι είναι γεμάτο.

Η κατανάλωση φαγητού στο κρεβάτι μπορεί επίσης να διακόψει τον ύπνο σας. Ο εγκέφαλός σας διδάσκει ότι το κρεβάτι είναι ένα μέρος όπου τρώτε και παρακολουθείτε τηλεόραση. Έτσι, όταν είναι ώρα για ύπνο, είναι ακόμα σε πλήρη κατάσταση λειτουργίας και δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να σβήσει τους κινητήρες .

9. Το διαβατήριό και άλλα εμπιστευτικά έγγραφα

Η απόκτηση θυρίδας ασφαλείας στο σπίτι μπορεί να φαίνεται ένα ακραίο μέτρο σε ορισμένους, αλλά μπορεί να είναι η πιο έξυπνη επιλογή που πρέπει να κάνετε. Εάν οι κλέφτες εισέλθουν στο σπίτι, πιθανότατα θα ψάχνουν χρήματα και κοσμήματα στο δωμάτιό σας, αλλά μπορεί επίσης να αρπάξουν τα εμπιστευτικά χαρτιά σας και να τα πουλήσουν στο διαδίκτυο. Έγγραφα όπως το διαβατήριό σας, η φορολογική δήλωση, η κάρτα κοινωνικής ασφάλισης, το πιστοποιητικό γέννησης και ακόμη και η διαθήκη σας αξίζουν επιπλέον προστασία

Βεβαιωθείτε ότι το χρηματοκιβώτιο που αγοράζετε είναι αδιάβροχο και πυρίμαχο και διαθέτει μηχανισμό κωδικού ασφαλείας αντί για κλειδί. Μπορείτε να τοποθετήσετε το χρηματοκιβώτιο οπουδήποτε πιστεύετε ότι είναι καλύτερο και πιο εύκολα προσβάσιμο. Δεν θέλετε να συνεχίζετε να τρέχετε στο υπόγειο ή τη σοφίτα κάθε φορά που χρειάζεστε για να πάρετε το διαβατήριό σας.

Top
Enable Notifications OK No thanks