-
Αρχική > Τοπικά νέα > Τι έδειξε η πρώτη παρτίδα αυτοτεστ στα σχολεία Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Τι έδειξε η πρώτη παρτίδα αυτοτεστ στα σχολεία Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

• Οι πρώτες διαπιστώσεις των αυτοτεστ αφορούσαν φυσικά την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία και υποβλήθηκε σε αυτά υποχρεωτικά, και ήταν ανατρεπτικές.

• Στατιστικά αποδείχθηκε πως η αναλογία των θετικών καθηγητών είναι μεγαλύτερη από την αναλογία των θετικών μαθητών.

• Συγκεκριμένα από τις 8 το πρωί της Παρασκευής 9 Απριλίου που ξεκίνησαν οι έλεγχοι μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας που άρχισαν να δηλώνονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου τα σχετικά αποτελέσματα, 37379 μαθητές δήλωσαν εκτέλεση του τεστ και 95 θετικό αποτέλεσμα.

• Στο ίδιο διάστημα από τους 18430 καθηγητές που δήλωσαν εκτέλεση δήλωσαν θετικότητα οι 98.

Με στατιστική αναγωγή δηλαδή, σε κάθε φορέα μαθητή αντιστοιχούν δυο περίπου δυο φορείς καθηγητές.

• Η μεγάλη προσδοκία τωρα των επιστημόνων είναι αυτά τα αυτοτέστ να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται σαν προληπτικά όπλα εναντίον της πανδημίας. Να φρενάρουν την εξάπλωση του ιού -όπως αυτή συμβαίνει από τους άτυπους φορείς προς άλλα άτομα- που μέχρι τώρα επιτελούταν αφανώς και δεν θα ήταν δυνατόν ούτε να εκτιμηθεί ούτε να αναχαιτιστεί.

• Απομένει, παρ’ όλα αυτά, να αποδειχθεί στην πράξη το κατά πόσον θα είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, καθόσον στα μεσοδιαστήματα μεταξύ εκτέλεσης των τεστ από εβδομάδα σε εβδομάδα θα επισυμβαίνουν φυσικές επαφές, τόσο μεταξύ των μαθητών, όσο και μεταξύ καθηγητών. Αν δηλαδή στο τεστ μιας Παρασκευής ένας μαθητής εντοπιστεί ως θετικός αυτός θα έχει ΗΔΗ έρθει σε επαφή κατά τις προηγούμενες ημέρες με συμμαθητές του. Το να τεθεί σε καραντίνα από το σημείο του εντοπισμού του και μετά, δεν λύνει ουσιαστικά κανένα πρόβλημα.

• Αλλά αυτό είναι κάτι που θα μετρηθεί στην πράξη.

Top
Enable Notifications OK No thanks