-
Αρχική > Απόψεις > Koρονοιός Καστοριά : Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να σταματήσει η διασπορά( Δώρα Κωτσοπούλου )

Koρονοιός Καστοριά : Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να σταματήσει η διασπορά( Δώρα Κωτσοπούλου )

Αγώνα επιβιώσεις έκανε  η πολυ-παθούσα περιοχή μας η οποία έζησε την πανδημία από την αρχή της πορεία της με μια σειρά θανάτων  όμως τα γεγονότα αυτά δεν πτόησαν την  βυζαντινή αρχόντισσα  η οποία με σθένος και δύναμη ψυχής,  με τους κατοίκους της κατέβαλε σημαντικές προσπάθειας  ώστε να βγει  από αυτή την γάγγραινα που έχει διασπείρει  παγκόσμια τον θάνατο.

Το πλήγμα ωστόσο που δέχτηκε η περιοχή ήταν μεγάλο καθώς το θανατικό μας έπιασε στην κυριολεξία ανέτοιμους. Παρ’ όλα αυτά το τοπικό σύστημα υγείας αντέδρασε με υποδειγματική ψυχραιμία και κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ανασυγκροτηθεί και να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή κατάσταση που εκτυλισσόταν με δραματικό τρόπο.

Οταν το διακύβευμα είναι συνολικό κι από τις ενέργειες και πράξεις του ενός διακινδυνεύεται η ζωή και το status πολλών άλλων ανθρώπων (ή και του συνόλου ακόμη της κοινωνίας) τότε η δράση ορίζεται και καθορίζεται εκ των άνωθεν, ως κοινή κι ενιαία.

Χρειάζεται λίγη ακόμη ταλαιπωρία, λίγη ακόμα πειθαρχία και υπομονή. Είναι πολύ κρίμα για χάρη λίγων ανεγκέφαλων να υποφέρουν πολλοί σώφρονες. Πολύ κρίμα αλήθεια.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks