-
Αρχική > Απόψεις >  Αποκλειστικό  : Συνεχής υποβάθμιση υποδομών και ποιότητας ζωής στο Ξενία Καστοριάς’  (Δώρα Κωτσοπουλου )

 Αποκλειστικό  : Συνεχής υποβάθμιση υποδομών και ποιότητας ζωής στο Ξενία Καστοριάς’  (Δώρα Κωτσοπουλου )

Άλλο ένα μελανό σημείο στην ιστορία του ξενοδοχείου Ξενία αλλά της ευρύτερης περιοχής γράφεται αυτές τις μέρες στην πόλη μας.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα ή ομάδες νεαρών, των “γνωστών- άγνωστων” της πόλης μας έχουν καταλάβει τους εσωτερικούς χώρους του άλλοτε ξενοδοχείου διαμάντι της Καστοριάς και δημιουργούν πολλά προβλήματα στην περιοχή.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι οι νεαροί καταληψίες δεν περιορίζουν τις δραστηριότητες τους εντός του κτηρίου αλλά επεκτείνονται και στην ευρύτερη περιοχή του Ξενία και του Βυζαντινού Μουσείου δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, η ένταση και η συχνότητα των “επιθέσεων” σε περίοικους, περαστικούς και οχήματα έχουν θορυβήσει όχι μόνο τους ίδιους και τους κατοίκους, αλλά και τους υπεύθυνους του Βυζαντινού Μουσείου, που αντέδρασαν άμεσα.

Με επείγον έγγραφο της προϊσταμένης της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κ. Ανδρομάχης Σκρέκα, γνωστοποιείται στην ΕΛΑΣ τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς και ζητείται η πιο έντονη και συχνή αστυνόμευση της περιοχής.

Η κ. Σκρέκα υπογραμμίζει πως ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί η παραχώρηση του Ξενία στο Υπουργείο Πολιτισμού και έτσι δημιουργούνται προβλήματα ασφάλειας του προσωπικού του μουσείου, του ίδιου του μουσείου αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Γίνεται λοιπόν ολοφάνερο ότι η βιαστική ανακοίνωση πριν ακόμα λάβουν επίσημα και υπεύθυνα χώρα οδηγούν στην δημιουργία όχι μόνο εντυπώσεων αλλά και δυσάρεστων καταστάσεων, αφού διάφοροι άνθρωποι και ομάδες εκμεταλλεύονται τα κενά και το θολό τοπίο που δημιουργείται.

Κρίνεται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη προστασίας και διασφάλισης της τάξης από την αστυνομία αλλά και ταχείας και οριστικής επίλυσης του ιδιοκτησιακού από τους αρμόδιους φορείς.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks