-
Αρχική > Τοπικά νέα > Τη δική τους ανάσταση προσδοκούν μέσω των πασχαλινών αγορών οι καταστηματάρχες της Π.Ε Καστοριάς  ( Εφημερίδα Ν.Κ Δώρα Κωτσοπούλου)

Τη δική τους ανάσταση προσδοκούν μέσω των πασχαλινών αγορών οι καταστηματάρχες της Π.Ε Καστοριάς  ( Εφημερίδα Ν.Κ Δώρα Κωτσοπούλου)

Με ανοιξιάτικες βιτρίνες, αλλά χειμωνιάτικη διάθεση, εντός  των καταστημάτων, η αγορά της Καστοριάς ετοιμάζεται να εισέλθει στην εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Το κλίμα, ωστόσο, που επικρατεί μεταξύ των επαγγελματιών περιλαμβάνει από τη μία τις ελπίδες για αύξηση του τζίρου λόγω των εορτών του Πάσχα και από την άλλη η συνεχιζόμενη  καραντίνα λόγω πανδημίας επιδείνωσε ακόμη περισσότερο το ήδη χειμαζόμενη αγορά και γεγονός  το δυσχερή κλίμα που επικρατεί  γκρίνια για την οικονομία και την κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τομείς. Οι έμποροι της Καστοριάς μετρούν τις πληγές τους, αφού η αγοραστική κίνηση έχει μειωθεί κατακόρυφα, ενώ δεν φαίνεται και φως στο τούνελ.

Προσπαθώντας να αποφύγουν τη…. σταύρωση

«Η πεσμένη ψυχολογία και η έλλειψη ρευστότητας των καταναλωτών λόγω πανδημίας αλλά και ανεργίας  προκαλεί τη σοβαρότερη ζημιά στην αγορά» επισημαίνει στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καστοριάς, κ. Βαγγέλης Πανταζής, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  βιώνουν ένα δυσβάστακτο κλίμα αβεβαιότητας και λιτότητας και αυτό συνεπάγεται την πτώση του τζίρου, την αύξηση των λειτουργικών εξόδων, τις πολύ υψηλές εισφορές, καθώς επίσης και την έλλειψη ευέλικτων μορφών εργασίας. Βέβαια, όπως τόνισε: «οι καταστηματάρχες για να αποφύγουν τη δική τους σταύρωση πρέπει τουλάχιστον να δουλέψουν τις εορταστικές αυτές ημέρες».

Με στόχο την ανάσταση της αγοράς τα καταστήματα ξεκίνησαν από  την Κυριακή των βαΐων το εορταστικό ωράριο για τις ημέρες του Πάσχα.

 «Το ωράριο που θα ισχύσει για τη λειτουργία των καταστημάτων της πόλης μας εφαρμόζεται θα  Βοηθήσει στη λειτουργία της αγοράς, τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως εμάς, ενώ νομίζω ότι γίνεται αποδεκτό από όλους. Εξάλλου, αυτό το διακεκομμένο ωράριο, το εφαρμόζουν πολλές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα» εξήγησε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καστοριάς, κ. Βαγγέλης Πανταζής, ενώ τελειώνοντας δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα προς όλους τους καταναλωτές. «Οι καταναλωτές πριν από κάθε αγορά θα πρέπει να κάνουν μια ερεύνα αγοράς. Σημαντικό ωστόσο είναι να δίνεται έμφαση στην ποιότητα των αγαθών, κυρίως σε είδη τροφίμων, τα οποία βρίσκονται εκτεθειμένα σε υπαίθριους χώρους».                                                                                                                                     

Όπως και να έχει πάντως η κατάσταση, οι καταστηματάρχες της περιοχής μας περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την ανάκαμψη της αγοράς τη Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη λόγω του πανηγυριού.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks