-
Αρχική > Τοπικά νέα > Χαράλαμπος Καραταγλίδης : Τα προβλήματα  που βιώνουμε δεν θα λυθούν με μαγικό τρόπο(Δώρα Κωτσοπούλου Εφημερίδα Ν.Κ.) 

Χαράλαμπος Καραταγλίδης : Τα προβλήματα  που βιώνουμε δεν θα λυθούν με μαγικό τρόπο(Δώρα Κωτσοπούλου Εφημερίδα Ν.Κ.) 

Με το τέλος της πανδημίας κορονοϊού θα βρισκόμαστε νομοτελειακά σε χειρότερη θέση από το 2019 και τα προβλήματα δεν θα λυθούν με μαγικό τρόπο.

Τελικά ποιο είναι το ζήτημα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας Καστοριάς;

Είναι για μένα εύκολο να πω τι χρειάζεται και να αναφέρω μία σειρά παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν και να γίνω και αρεστός σε όλους αυτούς που διαβάζουν τη παρούσα συνέντευξη. Χρόνια τώρα και μέσω της θεσμικής μου θέσης παρακολουθώ όλα αυτά που έχουν γίνει για το καλό του τόπου και όλες τις επισημάνσεις για αυτά που δεν έχουν γίνει. Το αποτέλεσμα είναι ότι από την αρχή της κρίσης (2009)  και μετά έχουμε πολύ μεγάλη ύφεση αλλά και οι βασικοί δείκτες που φανερώνουν την ποιότητα της ζωής μας είναι αρνητικοί.

Με το τέλος της πανδημίας κορονοϊού θα βρισκόμαστε νομοτελειακά σε χειρότερη θέση από το 2019 και τα προβλήματα δεν θα λυθούν με μαγικό τρόπο.

Καταρχήν πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η Καστοριά απαιτεί αυτή τη στιγμή ανασυγκρότηση του παραγωγικού και επιχειρηματικού μοντέλου της. Ή Πανδημία Σταμάτησε για λίγο τον επιχειρηματικόρυθμό και εύχομαι να έχει κάνει τους περισσότερους να σκεφτούν ότι θα είναι λάθος να επιστρέψουμε σε επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία είχαν οδηγήσει τα προηγούμενα χρόνια σε αρκετά αδιέξοδα την επιχειρηματικότητα και κατ επέκταση την κοινωνία της Καστοριάς.Αυτό είναι το πρώτο βήμα.

Το δεύτερο βήμα έχει να κάνει με το σχεδιασμό. Ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό τον οποίο θα συμφωνήσουμε και θα ενεργούμε βάσει αυτού για αρκετά χρόνια. Ο τόπος δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς και μεμονωμένες ενέργειες που μπορέι να είναι και θετικές, αλλά εάν δεν έχουν διάρκεια και δεν ενσωματώνονται στον τόπο δεν θα προσφέρουν Το ζητούμενο πού είναι η ανάπτυξη και εργασία.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks