-
Αρχική > Συνταγές > Αυγοσαλάτα με τά λαμπριάτικα αυγουλάκια

Αυγοσαλάτα με τά λαμπριάτικα αυγουλάκια

Για σήμερα Δευτέρα έφτιαξα μια δροσερή αυγοσαλατα με τά λαμπριατικα αυγουλάκια που είχαν μείνει τά οποία θά τά συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές αλλά ψητές στο φούρνο…
Για τις τηγανητες πατατουλες αλλά ψητές στο φούρνο.
Συνταγή
Πρώτα τίς έκοψα, τίς έβαλα να βράσουν για 3′. Ύστερα τίς σουρωνουμε από το νερό, και τίς βάζουμε σε μπωλ. Εκεί ρίχνω αλατακι, ρίγανη, πάπρικα καπνιστή και λίγο κουρκουμά για χρώμα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε, τις ρίχνω στην λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα από κάτω και ψήνω για 25′ στους 220 αντιστάσεις.
Για την αυγοσαλατα με σφιχτά αυγά
Συνταγή
Γίνεται και με μαγιονέζα εμπορίου. Εγώ έφτιαξα μια εύκολη και γρήγορη μαγιονέζα στο μουλτι, όπου είναι και νόστιμη και δροσερή. Εκτός ότι την ρίχνουμε σέ σαλάτες, πηγαίνει απόλυτα και σέ ψάρι.
Για την μαγιονέζα. Για να καλύψουμε ένα βαθύ πιάτο από πάνω… Ύστερα ανακατεύουμε και μεταφέρουμε την αυγοσαλατα όπου θέλουμε. Διατηρώ στο ψυγείο αν λίγο μας μείνει.
Λίγο Πιο πάνω από την μέση της κούπας τού καφέ γάλα εβαπορε λάιτ είχα. Μισή κούπα χυμό λεμονιού 🍋, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Δεν είχα σέ σκόνη μουστάρδα να βάλω. Μισή κούπα ελαιόλαδο, 2 κουταλιά της σούπας στραγγιστο γιαούρτι. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μουλτι. Χτυπάμε 2-3 φορές και έτοιμη η μαγιονέζα.
Καθάρισα 7 αυγά από τά λαμπριατικα, τα έκοψα στα δύο το καθένα. Ρίχνω αλατοπιπερο. 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη που την ξεπλενω πρώτα γιατί είναι πολύ αλμυρή, 2 μικρό αγγουράκι σέ κυβακια κομμένο, μισό ξερό κρεμμύδι σέ μικρά κομματάκια, Δεν είχα νά βάλω φρέσκο κρεμμυδάκι δυστυχώς. 1 μικρή ντομάτα 🍅 σέ κομματάκια σαν το κομ κασέ, 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο μόνο τά φύλλα. Αυτά έβαλα εγώ. Ανακατεύουμε με την μαγιονέζα. Απλά υπέροχη αυγοσαλατα..

Metaxia Kokkinou

Top
Enable Notifications OK No thanks