-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Σ.Γ.Κ  Πρόεδρος Άκης Τσούκας «Εκτιμώ πως είμαστε κοντά στο τέλος του κακού και η διαδικτυακή αυτή προβολή θα βοηθήσει τον κλάδ層 ( Δώρα Κωτσοπούλου Εφημεριδα Ν.Κ.)

Σ.Γ.Κ  Πρόεδρος Άκης Τσούκας «Εκτιμώ πως είμαστε κοντά στο τέλος του κακού και η διαδικτυακή αυτή προβολή θα βοηθήσει τον κλάδ層 ( Δώρα Κωτσοπούλου Εφημεριδα Ν.Κ.)

Για την νέα και πρωτοπόρα διαδικτυακή δράση αλλά και για το ενδιαφέρον  και η ανταπόκριση που υπάρχει από  τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις Καστοριάς και Σιάτιστας αναφέρθηκε μέσα από την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς  Άκης Τσούκας

 Ο κ Τσουκας επισήμανε ότι προσωπικά πιστεύει  ότι θα έχει απήχηση και εμπορικό ενδιαφέρον και  θα γίνουν δουλειές, όμως όπως χαρακτηριστικά τόνισε ας κρατάμε μικρο καλάθι καλύτερα για να μπορούμε να μιλήσουμε εκ του αποτελέσματος πιο σίγουρα. Μετά την παρουσίαση αυτή θα μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο.

 K Τσούκα ξεκινά σε λίγες ημέρες μια διαδικτυακή δράση  που αφορά  τον κλάδο της γούνας θα ήθελα να μας πείτε το τι  περιλαμβάνει η δράση αυτή ; 

Κ Κωτσοπούλου ευχαριστώ που μου δίνεται βήμα για να ενημερώσω τον κόσμο για την ιντερνετικη δράση  η οποία  θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 25 με 29 Μαΐου. Πρόκειται για μια πλατφόρμα στην οποία θα μπαίνει ο πελάτης μέσα από κάθε γωνιά του πλανήτη και θα μπορεί να δει τις επιχειρήσεις που θα λαμβάνουν μέρος στην on line αυτή έκθεση. Ο πελάτης θα κάνει register στην επιχείρηση για λόγους διαφάνειας αυτό, η επιχείρηση θα αποδεχτεί η όχι τον  συγκεκρίμενο πελάτη .

Είναι μια πρωτοπόρα δράση που πέρα από τις επιχειρήσεις θα προβληθεί παράλληλα  και η Καστοριά  ;

 Να διευκρινίσω ότι εμείς είχαμε προγραμματίσει ένα fashion show για την προβολή όμως λόγω της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη θα πάρει μια αναβολή για δύο με τρεις μήνες,  γιατί απαγορεύεται κάθε είδους εκδήλωση,  ωστόσο ναι μπορούμε να πούμε ότι και μέσω αυτής της δράσης θα μπορεί να προβληθεί και η περιοχή ως γουνοποιητικού παραγωγικού κέντρου.

Η έκθεσή γούνας που γινόταν αρχές Μαΐου όπως μάθαμε  παίρνει αναβολή για  τον Σεπτέμβριο  ;

Καταλήξαμε η έκθεση που γινόταν κάθε χρόνο τέτοια εποχή  να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο φυσικά αν το επιτελούν και οι υγειονομικές συνθήκες

Να σταθούμε τώρα στο γεγονός της ιντερνετικής προβολής αν υπάρχει ενδιαφέρον και πόσοι γουνοποιοί θα πάρουν μέρος  ;

 Υπάρχει ενδιαφέρον  από κάποιες τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις Καστοριάς και Σιάτιστας που θα λάβουν μέρος . Είναι περίπου 25, για πρώτη φορά είμαστε ευχαριστημένοι διότι  πετύχαμε τον αρχικό στόχο.

Πιστεύω ότι θα έχει απήχηση και εμπορικό ενδιαφέρον θα γίνουν δουλειές , όμως ας κρατάμε μικρό καλάθι καλύτερα για να μπορούμε να μιλήσουμε εκ του αποτελέσματος πιο σίγουρα. Μετά την παρουσίαση αυτή θα μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο.

Αναφορικά τώρα με την προθεσμία  έληξε όμως επειδή ζήτησαν μερικές επιχειρήσεις παράταση θα την δώσουμε και πιστεύω ότι  ο χρόνος που δώσαμε δεν ήταν επαρκής αλλά θα περιμένουμε 3 με 4 ημέρες έως ότου κι άλλοι να δηλώσουν συμμετοχή.  

Θεωρείται  ότι μέσω της πλατφόρμας αυτής θα μπορούν οι επιχειρήσεις να προβληθούν και να κλείσουν δουλειές ; 

Η πλατφόρμα δίνει την επιλογή να βλέπεις τον επισκέπτη μέσω Skype η να κάνεις το λεγόμενο  live chat μπορεί να δείχνει και ζωντανά μέσω εικόνας το μαγαζί του κάποιος δίνει πολλές δυνατότητες για την προβολή των προϊόντων μιας επιχείρησης. Το διαλέξαμε πολύ προσεκτικά δαπανήσαμε πολλά χρήματα γι αυτή την εφαρμογή, δεν πειράζει όμως για το καλό όλων και της περιοχής άξιζε τον κόπο.

Πιστεύεται με αυτή την δράση ο σύνδεσμος γουνοποιών Καστοριάς  δίνει  βήμα  στον πολύπαθο αυτό κλάδο που τώρα τελευταία βιώνει τα λοίσθια να μπορέσει να αναπτυχτεί  και να προσδώσει αισιοδοξία και προοπτική  και στους επιχειρηματίες,  αλλά και στην ίδια την περιοχή μας που βάλλεται από τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας ; 

Ο κλάδος χρειάζεται σωστούς τίμιους επαγγελματίες  και ανθρώπους, το σύνολο των γουνοποιών είναι σε αυτό το σημείο φυσικά  σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως όπως γίνεται πάντα το σύστημα τους αποβάλλει…

Θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο  ότι οι φάρμες έχουν ξεκινήσει πάρα πολύ δυναμικά με αποτέλεσμα να αλλάξει η ψυχολογία του  πρωτογενή  τομέα ο οποίος   θα τραβήξει προς τα πάνω και τον δευτερογενή τομέα. Εκτιμώ  κ Κωτσοπούλου πως είμαστε κοντά στο τέλος του κακού. 

Με αφορμή τη Διαδικτυακή  αυτή δράση τι μήνυμα θα θέλατε να περάσετε στην κοινωνία της Καστοριάς αλλά και στους γουνοποιούς  ;

Έχω πει ότι ο Σύνδεσμος είναι εδώ για τα δύσκολα όχι για τα εύκολα, να βοηθήσουμε τον κλάδο και τους συναδέλφους… Οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις της Καστοριάς, της Σιάτιστας, γενικά του Βοίου είναι  εκσυγχρονισμένες, με την απαράμιλλη τέχνη αναλλοίωτη ανά τους αιώνες με εξαιρετικούς τεχνίτες και εργάτες πάνω στο αντικείμενο, έτοιμοι για να μπορέσουμε να δώσουμε στους πελάτες μας το καλύτερο, το 100%  των δυνατοτήτων μας.

Θέλω να τονίσω με μέσα από την εφημερίδα σας ότι  24  Μαΐου μια μέρα πριν την δράση  θα υπογραφούν οι συμβάσεις για το μουσείο όποτε είναι δύο πολύ καλά νέα για την περιοχή μας. Κινούμαστε πάρα πολύ δυνατά με θάρρος και αισιοδοξία μπορώ να πω. Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ο Προφήτης Ηλίας προχωρά δυναμικά με σχέδια που άλλοι ούτε καν μπορούν να φανταστούν.

Να ενημερώσουμε το κοινό ότι στις  25 και  26 Μάιου   σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας  θα υλοποιήσουμε και ένα παγκόσμιο φόρουμ με συμμετοχές  από την Ρωσία,  Ουκρανία, Ισραήλ και με τον Καναδά με την συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς επίσης και  με την συμμετοχή μεγάλων εταιρειών όπως FENDI, GUCCI και άλλες που αγαπούν την γούνα ως υλικό αλλά και  με την συμμετοχή πρέσβεων από όλο τον κόσμο ένα γεγονός που μας δίνει τις δυνατότητες να πάμε νομίζω πολύ καλά.

Πάντως  αξίζει να αναφερθεί  ότι Σ.Γ.Κ  επιχειρεί μια πρωτοποριακή προσπάθεια που αποβλέπει στην  προβολή και στήριξη  των επιχειρήσεων  μια  καινοτόμο αντίληψη σε ότι αφορά τη μεθοδολογία της δράσης , ενώ παράλληλα  η συγκεκριμένη δράση χρησιμοποιείται και ως μοχλός αναβάθμισης της  γουνοποιίας αλλά και την  ανάπτυξης της  ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. 

 Ας μην ξεχνάμε Καστοριά και γούνα πορεύονται ανά τους αιώνες, από την εποχή του Βυζαντίου ακόμα και παρά τις αντιξοότητες και τον τρομακτικό ανταγωνισμό διεθνώς, η καστοριανή γούνα κατείχε  το 10% της παγκόσμιας αγοράς, φέρνοντας ετησίως στη χώρα μας συνάλλαγμα ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων

Top
Enable Notifications OK No thanks