-
Αρχική > Συνταγές > Ετοιμες πίτσες στην κατάψυξη..!!!

Ετοιμες πίτσες στην κατάψυξη..!!!

Παρασκευή

Αφού έφτιαξα το παρακάτω ζυμαράκι άφησα να ξεκουραστεί λίγο. λαδωσα τα ταψάκια μου έπαιρνα ζύμη στα χέρια σαν ένα μεγάλο πορτοκάλι και λίγο παραπάνω και άπλωνα με τα δάχτυλά μου μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψάκι… Από υλικά.. 2 κουταλιές σάλτσα στην κάθε πίτσα η οποία είναι σπιτική … μετά ακολουθεί τυράκι και αλλαντικά. μετά ντομάτα πιπεριά και μανιτάρια.. Βάζω πάντα από πανω σε κάθε ταψάκι χαρτί ψησίματος για να μην κολλήσουν μεταξύ τους ..τα τοποθετώ στην κατάψυξη το ένα πάνω στο άλλο για να μην πιάνει χώρο η κατάψυξη θα παγώσω βγάζω τα χαρτιά και τυλίγω σε ζελατίνη την καθεμία… όταν θέλω να ψήσω ξεπαγώνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 σε αέρα για 20 λεπτα.!!!

ΠΙΤΣΑ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΌΜΑ🌹
ΥΛΙΚΑ για το ζυμαράκι μου❤️
1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300γρ)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
2 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι ότι έχετε
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
2 διαφορετικά τυριά γκούντα emmental ανακατεμένα μεταξύ τους !!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το νερό και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα διαλύετε την μαγιά μέσα,( προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιας και θα έχετε αποτυχία) στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι και το βούτυρο το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο με το σιμιγδάλι , φτιάχνετε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια σας και το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει στη συνέχεια βάζετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνετε Λίγο αλεύρι επάνω τοποθετείτε το ζυμαράκι και το ανοίγετε με τα χέρια σας ή και με τον πλάστη αν σας βολεύει,ρίχνετε την σάλτσα τα τυριά και αλλαντικά ότι εσείς θέλετε ψήνετε σε 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει η πίτσα Καλή επιτυχία σε όσους τη φτιάξουν!!Αυτη η ποσότητα είναι για 3 πίτσες κανονικές του εμπορίου !!!Ψήνω 20 λεπτά στους 200 με 220 την κάθε μια!!! εξαρτάται και από τον δικό σας φούρνο…..η σάλτσα που χρησιμοποιώ είναι έτοιμη δική μου που φτιάχνω εγώ το καλοκαίρι… σε περίπτωση που δεν έχετε σπιτική σάλτσα διαλύστε ένα ντοματάκι κονκασέ στο μπλέντερ βάλτε το στο κατσαρολάκι ρίξτε ρίγανη λαδάκι και λίγο Βασιλικό ψήστε για 10 λεπτά και απλώστε επάνω στην πίτσα…

Gogo Samiou

Top
Enable Notifications    OK No thanks