-
Αρχική > Τοπικά νέα > Άγγελος Γεωργιάδης:  Προτεραιότητα για να αντέξουμε  η λύση στο φορολογικό και ασφαλιστικό,  ( Δώρα Κωτσοπούλου εφημεριδα ΝΕΑ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ )

Άγγελος Γεωργιάδης:  Προτεραιότητα για να αντέξουμε  η λύση στο φορολογικό και ασφαλιστικό,  ( Δώρα Κωτσοπούλου εφημεριδα ΝΕΑ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ )

Με μελανά χρώματα και για ένα αβέβαιο μέλλον  περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί  στα καταστήματα καφεστίασης της ΠΕ Καστοριάς ο πρόεδρος Άγγελος Γεωργιάδης .

Όπως αναφέρθηκε στην αποκλειστική συνέντευξη που  παραχώρησε στην ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ  ότι το βασικότερο πρόβλημα είναι αυτό της ρευστότητας.

 «Η έναρξη, , μας βρίσκει χωρίς ουσιαστική στήριξη, με ένα μέλλον αβέβαιο και δύσκολο. Είναι σημαντικό σε αυτή την κρίσιμη καμπή να αντέξουμε. Από εκεί και πέρα όμως, τα προβλήματα μας δεν σταματούν εδώ και στις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία. Θα πρέπει να μπούμε σε μία διαδικασία εξορθολογισμού του κλάδου μας, για να καταφέρουμε να γίνουν οι επιχειρήσεις μας βιώσιμες. Προτεραιότητα η λύση στο φορολογικό και ασφαλιστικό, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούν και καθιστούν δύσκολη την λειτουργία της εστίασης.  

Μετά τα απανωτά χτυπήματα που ένιωσε ο κλάδος τα τελευταία χρόνια, ήρθε η αναγγελία κάποιας  αποζημίωσης γεγονός που  έδωσε μια σημαντική αχτίδα ελπίδας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής  δεν φαίνεται να έχει γίνει κάποια κίνηση. Σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε σήμερα;

Κ. Κωτσοπούλου ο  κλάδος μας είναι από αυτούς που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα στην διάρκεια της πανδημίας. Κλειστός για πολύ μεγάλο διάστημα, με κρατική εντολή και αναπόφευκτα τεράστια ζημιά. Η ενίσχυση όλο αυτό το διάστημα ήταν ελάχιστη. Ένα βοήθημα που περιμέναμε και φάνταζε σαν μια σανίδα σωτηρίας, την δύσκολη αυτή στιγμή, ήταν το πρόγραμμα επανεκκίνησης της εστίασης. Ωστόσο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από ότι φαίνεται επικοινωνιακά. Ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων μένουν εκτός από ένα πρόγραμμα που υποτίθεται ότι έγινε για να βοηθήσει τον κλάδο, εξαιρεί το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού, εξαιτίας του ορίου της πτώσης του τζίρου. Επομένως τα περισσότερα καταστήματα μένουν αβοήθητα, χωρίς οικονομική ενίσχυση.

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος και ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την επόμενη μέρα;

Το βασικότερο πρόβλημα είναι αυτό της ρευστότητας. Η έναρξη, όπως προανέφερα, μας βρίσκει χωρίς ουσιαστική στήριξη, με ένα μέλλον αβέβαιο και δύσκολο. Είναι σημαντικό σε αυτή την κρίσιμη καμπή να αντέξουμε. Από εκεί και πέρα όμως, τα προβλήματα μας δεν σταματούν εδώ και στις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία. Θα πρέπει να μπούμε σε μία διαδικασία εξορθολογισμού του κλάδου μας, για να καταφέρουμε να γίνουν οι επιχειρήσεις μας βιώσιμες. Προτεραιότητα η λύση στο φορολογικό και ασφαλιστικό, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούν και καθιστούν δύσκολη την λειτουργία της εστίασης.  

Έχουν βάλει λουκέτο καταστήματα καφεστίασης στην ΠΕ Καστοριάς;

Είναι λίγες οι περιπτώσεις που καταστήματα έχουν κλείσει, ωστόσο εκτιμώ ότι οι επιπτώσεις από όλο αυτό, θα φανούν στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο ας ελπίσουμε πως όλοι οι συνάδελφοι θα τα καταφέρουν και δεν θα φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Πως βλέπεται τα πράγματα η εστίαση θα ανοίξει πανιά πιστεύετε ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον κλάδο;

Οι άνθρωποι της εστίασης είμαστε από την φύση μας αισιόδοξοι. Λόγω ιδιοσυγκρασίας έχουμε ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, το οποίο χρειάζεται θετική σκέψη και καλή ενέργεια. Εξάλλου είναι καθήκον μας να κάνουμε τους ανθρώπους να περνάνε όμορφα, όταν έρχονται στα καταστήματα μας. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι όλα θα πάνε καλά.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks