-
Αρχική > Ελλάδα > Εμβόλιο AstraZeneca – Είναι επίσημο: Αυτοί δεν πρέπει να το κάνουν

Εμβόλιο AstraZeneca – Είναι επίσημο: Αυτοί δεν πρέπει να το κάνουν

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε για αυτούς που δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων συστήνεται όσοι έχουν παρουσιάσει το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής να μην εμβολιαστούν κατά της COVID-19 με το σκεύασμα της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Vaxzervia.

Η επιτροπή ασφαλείας συστήνει ότι το σύνδρομο να προστεθεί στις πληροφορίες για το προϊόν ως νέα παρενέργεια του εμβολίου Vaxzervia.

Τι είναι το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής 

Το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής γνωστή και ως νόσος Clarkson περιγράφηκε για πρώτη φορά από τους ιατρικούς επαγγελματίες πριν από 45 χρόνια . Σε πιο πρόσφατες εποχές , μια σαφή δεσμό με αντικαρκινικά φάρμακα όπως η ιντερλευκίνη – 2 και η ταξοτέρη έχει τεκμηριωθεί από πολλές έρευνες .

Είναι μια σπάνια , συστηματική νόσος στην οποία τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων επιτρέπουν πλάσμα (το υγρό συστατικό του αίματος ) να διαρρεύσουν στους ιστούς . Εάν δεν αντιμετωπιστεί , ειδικά όρια συγκέντρωσης οδηγεί σε πλήρη καρδιαγγειακή ανεπάρκεια και είναι δυνητικά θανατηφόρα .

Τα συμπτώματα είναι ταχεία διόγκωση ή αύξηση του σωματικού βάρους , χαμηλή αρτηριακή πίεση , πάχυνση του αίματος ( αιμοσυγκέντρωση ) , ναυτία , πόνο στην πλάτη , και παθολογική πρωτεΐνη στο αίμα που ονομάζονται μονοκλωνικά gammopathy .

 eleftherostypos.gr  

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks