-
Αρχική > Τοπικά νέα >           Στήλη με…στυλ  ( Ελένη Κωστοπούλου  Δημήτρης Ιωαννίδης εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ )

          Στήλη με…στυλ  ( Ελένη Κωστοπούλου  Δημήτρης Ιωαννίδης εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ )

Σκόνη και γοητεία! Την Κυριακή έληξαν οι αγώνες OFFROAD, που είχαν αφετηρία το Άργος Ορεστικό, δηλαδή τα χωράφια του, απ’ όπου τα ειδικά φτιαγμένα αυτοκίνητα που συμμετείχαν σκαρφάλωσαν σαν τα κατσίκια στις πλαγιές του Γέρμα, της Βασιλειάδας και όπου αλλού υπήρχε κακοτράχαλος δρόμος για να τα δυσκολέψει. η διοργάνωση ήταν άψογη, μας έδωσε δυνατές εικόνες κι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Φαίνεται πως ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού έχει μπει σε μια διαδικασία προσπέρασης των πάντων, ακόμα και του ίδιου του του εαυτού! Περνάει τα χρόνια της δημιουργικής ωριμότητας . Καθώς εξασφάλισε ακόμη την κατασκευή δημοτικού κολυμβητηρίου στο Άργος (που δεν έχει κουλτούρα κολύμβησης), κόστους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ο δήμος Καστοριάς ζήλεψε και βάλθηκε να περιφέρει τον υφυπουργό Αυγενάκη εδώ κι εκεί, όπως στο ΔΗΝΑΚ, προσπαθώντας να του αποσπάσει υποσχέσεις. Είναι τόσα, βέβαια, αυτά που πρέπει να γίνουν στην Καστοριά -με πρώτο το Πολιτιστικό Κέντρο- που ένας Αυγενάκης είναι λίγος για να τα προχωρήσει. Ίδωμεν…

* Με έκπληξη βλέπαμε στην οθόνη και στο κανάλι της ΕΡΤ να γράφεται, με την μέγιστη γραμματοσειρά που έβγαζε μάτι, πως οι αγώνες OffRoad γίνονταν στο ΑΣΤΡΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΌ! Φαίνεται πως στο εθνικό μας κανάλι προσλήφτηκαν παιδιά με κομματικά ένσημα κι όχι με επαγγελματική επάρκεια. ίσως, πάλι, να εμβολιάστηκαν με ληγμένα Άστρα Ζένεκα, κι ένεκα αυτού να βλέπουν παντού άστρα. Αλλά, το ΑΡΓΟΣ Ορεστικό δεν είναι το ΑΣΤΡΟΣ Κυνουρίας.

* Θα μείνουμε στα εμβόλια και στο πρόγραμμα εμβολιασμού mix and match, δηλαδή τη λήψη εμβολίου δύο διαφορετικών εταιρειών, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, συνέστησε μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες, να υπάρχει συνέπεια. ” Οι αναταράξεις στο θέμα εμβολιασμού με την AstraZeneca δημιούργησαν και ένα άλλο τοπίο αναζήτησης μιας εναλλακτικής δεύτερης δόσης. Αρκετές χώρες προχώρησαν στη σύσταση πρότασης ενός άλλου εμβολίου. Αυτός ο τύπος του mix match είναι υπό μελέτη, αναμένονται μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες τα αποτελέσματα. Αυτήν την μελέτη την έχει αναλάβει το Ηνωμένο Βασίλειο, και πιθανότατα τα αποτελέσματα αυτά να επιβεβαιώσουν τη δυνατότητα χορήγησης ενός άλλου τύπου εμβολίου σαν εναλλακτικού. Μέχρι να υπάρξουν τεκμηριωμένα οι αποδείξεις, ότι ο συνδυασμός αυτός δεν μεταβάλλει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και εξασφαλίζει την ασφάλειά του συστήνεται σε όλους τους εμβολιασμούς η συνέπεια να ισχύει: δηλαδή και η πρώτη και η δεύτερη δόση να γίνονται με το ίδιο εμβόλιο” υπογράμμισε η καθηγήτρια.

“Και από τα εμβόλια θα αναφερθούμε και στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καθώς η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί την άμεση αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ παράλληλα την Τετάρτη 9-06-2021 θα συνέλθει προκειμένου να συζητήσει τα ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και ειδικά αυτά της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

* Θα περάσουμε και σε μια προκήρυξη που την περίμεναν πολλοί νέοι. Δημοσιεύθηκε από το  υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η προκήρυξη για την πρόσληψη έως 1.000 ειδικών φρουρών που θα κληθούν να στελεχώσουν το σώμα της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Οι υποψήφιοι που θέλουν να συμμετάσχουν υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 και την ώρα 15.00.

Σύμφωνα με την προκήρυξη των 60 σελίδων  ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται αρχικά σε τετρακόσιους (400), και υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον εξακοσίων (600) από τη λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα (9) μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.

Να σημειωθεί πως για την πρόσληψή τους οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε προκαταρκτικές εξετάσεις, ενιαίες και κοινές για τους υποψήφιους και των δύο φύλων. Η εξέταση των σωματικών, ψυχικών και διανοητικών προσόντων περιλαμβάνει υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.

*Τέλος, θα αναφερθούμε και σε ένα θέμα που αφορά τους μαθητές αλλά και τους γονείς. Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής 115 25 της Ένωσης “Μαζί για το παιδί” είναι δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειές τους σε μια κομβική στιγμή της ζωής τους. Λίγες μέρες, λοιπόν, πριν τις εξετάσεις η επιστημονική ομάδα της Γραμμής 115 25 , είναι δίπλα σε όλους τους εφήβους, που αισθάνονται το άγχος για τις επικείμενες εξετάσεις και δυσκολεύονται να το διαχειριστούν. Ακόμη και μια κλήση με προληπτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη διαχείριση του άγχους από γονείς και εφήβους.

Top
Enable Notifications OK No thanks