-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πεντάβρυσος : θλίψη για τη θανάτωση ζώων από φόλες ( σκληρές εικόνες )

Πεντάβρυσος : θλίψη για τη θανάτωση ζώων από φόλες ( σκληρές εικόνες )

 Έντονη διαμαρτυρία φιλόζωων

 Βαρύ νέφος θλίψης και απογοήτευσης έχει σκεπάσει τις καρδιές όλων των φιλόζωων της κοινότητας Πενταβρύσου  αλλά και όλων των ευσυνείδητων πολιτών μετά   τα εγκλήματα ζωών  που λαμβάνουν  χώρα σε  ταχτά  διαστήματα.

Άτυχο θύμα αυτή την  φορά ήταν  ένα μικρό γατάκι που  έφαγε φόλα στο οικόπεδο που βρίσκεται 5 μέτρα δίπλα από το φαρμακείο  και δίπλα ακριβώς από το σούπερ μάρκετ στην Πενταβρυσο .

Σύμφωνα με πληροφορίες  στις 11.30 π.μ  ήρθε στο φαρμακείο ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ  ενημερώνοντας  για το άτυχο ζωάκι  Η φαρμακοποιός  κ Μαρία Παναγιωτίδου  αμέσως   προχώρησε  σε  ένεση ατροπινης διότι  τα συμπτώματα παρέπεμπαν σε  σύμφωνα με την ίδια σε   δηλητηρίαση από οργανοφωσφορικά.

Η επιστήμονας δεν μπόρεσε τελικά να σώσει το  ζωάκι  καθώς κατέληξε στα επόμενα πέντε λεπτά.

Στον έλεγχο που  έγινε στο πλησίον οικόπεδο εντοπίστηκαν σε  τρία διαφορετικά  σημεία   κομμάτια από μεγαλόσωμο ψάρι.

Πάντως στο  σημείο προσήλθε περιπολικό  όπου αστυνομικοί , κατέγραψαν το περιστατικό., ενώ το  μεσημέρι το νεκρό ζωάκι   μεταφέρθηκε  ,στο κτηνιατρείο όπου πάρθηκε στομαχικό περιεχόμενο προκειμένου να αποσταλεί σε ειδικό εργαστήριο και να διενεργηθεί έρευνα για τυχόν δηλητηριώδη ουσία.

Για  δολοφονία από ασυνείδητου που δεν είναι πρώτη φορά αλλά αρκετές  φορές  κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής, ενώ συστήνουν να σταματήσουν την  ομαδική εξόντωση ζώων.

Η φιλοζωία είναι στάση ζωής

Ας μην ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός μιας πόλης κρίνεται από το σεβασμό προς τους πολίτες, ιδίως προς όσους ανήκουν σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Δείκτης όμως του πολιτισμού μιας πόλης είναι και το πώς αντιμετωπίζει και τις άλλες μορφές ζωής.

Η φιλοζωία είναι στάση ζωής. Δεν γνωρίζει σύνορα και δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένη κοινωνική τάξη. Στην χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχει

Δώρα Κωτσοπούλου

Top
Enable Notifications OK No thanks