-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά :Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για το διεθνές υδατοδρόμιο Καστοριάς ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου φωτογραφίες βίντεο )

Καστοριά :Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για το διεθνές υδατοδρόμιο Καστοριάς ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου φωτογραφίες βίντεο )

Το πλάνο για την ίδρυση ιδατοδρομίου στην Λίμνη της Καστοριάς παρουσίασαν σήμερα στο φουαγέ του ενυδρείου οι υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας  που έχουν αναλάβει την κατασκευή του στην λίμνη ορεστιάδα  το οποίο σύμφωνα με τις αποκλειστικές τους δηλώσεις πρόκειται να γίνει διεθνές .

Στόχος της δημοτικής αρχής του Γιάννη Κορεντσίδη , είναι  πάντα η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος  προς αυτή την κατεύθυνση  άλλωστε  καταβάλει σημαντικές προσπάθειες  .
Πέρα από αυτό η   λειτουργία υδατοδρομίου στη λίμνη της Καστοριάς  και η αξιοποίηση του υδροπλάνου  είναι οικολογική και πλήρως φιλική προς το περιβάλλον.
Μέσα από τη βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τα μοναδικά υδάτινα οικοσυστήματα της περιοχής μας σε έναν κοινό αναπτυξιακό παρονομαστή που δεν είναι άλλος από το νερό, το περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους, την παραγωγή, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, οι οποίοι είναι ‘’αλληλένδετοι όροι αειφορίας’’.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια θα επιτρέπεται , βάσει του νόμου η πραγματοποίηση τακτικών και εκτάκτων πτήσεων Δημοσίων μεταφορών υδροπλάνων για μεταφορά, επιβατών, φορτίων, ταχυδρομείου, καθώς και μια σειρά ειδικών πτήσεων (Νοσοκομειακών , έρευνας-διάσωσης, πυρόσβεσης, Γενικής αεροπορίας, αεροπορικών εργασιών κ.λ.π.)
Επιπλέον, με την χρήση υδατοδρομίου στην λίμνη, θα μπορέσουμε σαν τοπική κοινωνία να διαχειριστούμε τα αποθέματα στο υδατικό διαμέρισμα της Καστοριάς ως έναν πολύτιμο πόρο, που θα πρέπει να καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες του σήμερα αλλά και να διαφυλαχθεί ακέραιος και για τις επόμενες γενιές.
Τέλος οι πτήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται τόσο , προς κάθε άλλο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο, όσο και προς χερσαία αεροδρόμια με τη χρήση αμφίβιων αεροπλάνων.
 Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλάνο της παρουσίασης το παρών έδωσαν οι δυο αντιδήμαρχοι Λάζαρος Ζήσης και Φουληράς Στέλιος
Top
Enable Notifications OK No thanks