-
Αρχική > Ελλάδα > Παγώνη: Όσοι έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη δόση

Παγώνη: Όσοι έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη δόση

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη για τα εμβόλια mRNA και το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος

Για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα και τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τα ηλικιακά όρια για το εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε μεταξύ άλλων το πρωί της Τετάρτης η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη. 

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε η ίδια, η απόφαση για σύσταση μη χορήγησης του εμβολίου στους κάτω των 60 ήταν σωστή, αλλά επικοινωνιακά ήταν λάθος.

Τι να κάνουν όσοι έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως αν κάποιος δεν κάνει και τη δεύτερη δόση, θα είναι καλυμμένος σε ποσοστό μόνο 45%-50% και δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για το τείχος ανοσίας που απαιτεί το 75%-80% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Αναφορικά με τα εμβόλια mRNA, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί  236 περιστατικά μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ σε νεαρές ηλικίες, με απλά συμπτώματα υπογραμμίζοντας ότι «και στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες αναφορές, οι οποίες διερευνώνται, αλλά δεν έχουμε ακόμα σαφή αριθμό».

Τι είπε για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος

Η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση εφόσον προχωρήσει η επιχείρηση των εμβολιασμών, δε θα έχουμε τέταρτο κύμα, καθώς οι μεταλλάξεις που έχουμε μέχρι τώρα αντιμετωπίζονται με τα εμβόλια υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα έχει καταγραφεί μόνο ένα περιστατικό ινδικής μετάλλαξης.

ΕΘΝΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks