-
Αρχική > Ελλάδα > 4 πρωινά γεύματα που πρέπει να αποφεύγετε εάν θέλετε να χάσετε κιλά

4 πρωινά γεύματα που πρέπει να αποφεύγετε εάν θέλετε να χάσετε κιλά

Μετά από αρκετές ώρες χωρίς φαγητό, το πρωί όταν ξυπνάτε είναι λογικό να νιώθετε ότι πεινάτε. Αυτό από μόνο του καθιστά το πρωινό γεύμα το πιο σημαντικό μέσα στην ημέρα.

Ωστόσο η επιλογή του πρωινού παίζει ρόλο στο εάν θα χάσετε ή όχι κιλά.

Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε ποιες τροφές να αποφεύγετε εάν θέλετε να μειώσετε το σωματικό σας βάρος. 

Δημητριακά με ζάχαρη

Αφήστε στο παρελθόν τα δημητριακά που τρώγατε όταν ήσασταν παιδιά και κάντε διαφορετικές επιλογές. Εάν το πρωί τρώτε ζάχαρη θα νιώσετε πολύ γρήγορα ότι πεινάτε και θα καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που σας αναλογούν. Διαβάστε τις ετικέτες τροφίμων, πριν επιλέξετε το αγαπημένο δημητριακό για πρωινό.

Βάφλες

Οι βάφλες μπορεί να περιέχουν απλούς υδατάνθρακες, που σημαίνει ότι χωνεύονται γρήγορα και δεν θα σας κρατήσουν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανεξάρτητα από το εάν φτιάχνετε το δικό σας κουρκούτι ή όχι, οι βάφλες δεν σας προσφέρουν ακριβώς ένα ισορροπημένο πρωινό.

Όταν πρόκειται για ένα υγιεινό πρωινό, είναι σημαντικό να συνδυάσετε πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και σύνθετους υδατάνθρακες που είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, για παράδειγμα, ομελέτα με φρούτα και φυστικοβούτυρο.

Αλλαντικά 

Μπορεί η πρωτεΐνη να αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, όμως δεν είναι όλες οι πρωτεΐνες ίδιες. Για παράδειγμα τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και το λουκάνικο είναι πλούσια σε νάτριο και κορεσμένο λίπος. Δοκιμάστε να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης όπως είναι τα φασόλια, οι φακές, το τόφου.

Έτοιμα σάντουιτς

Μπορεί, ή μάλλον σίγουρα είναι βολικό να πεταχτείτε το πρωί στο φούρνο της γειτονιάς και να πάρετε ένα σάντουιτς, όμως δεν είναι υγιεινό. Σίγουρα μπορείτε να κάνετε τις σωστές επιλογές, όπως αυγό, γαλοπούλα, αλλά και πάλι τα κρέατα είναι συνήθως επεξεργασμένα και επίσης μια σος υπάρχει σχεδόν σε όλα τα έτοιμα σάντουιτς. Ξυπνήστε λίγο πιο νωρίς και φτιάξτε το δικό σας, με υλικά που έχετε στο ψυγείο σας.

Top
Enable Notifications OK No thanks