-
Αρχική > Διεθνή > Η συμφωνία του Χάρι για τέσσερα βιβλία – Γιατί το ένα θα δημοσιευθεί μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Η συμφωνία του Χάρι για τέσσερα βιβλία – Γιατί το ένα θα δημοσιευθεί μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει ήδη υπογράψει μια “χρυσή” συμφωνία για τέσσερα βιβλία. Όπως αποκαλύπτει η Dailymail, το δεύτερο βιβλίο θα εκδοθεί μόνο μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ. Σίγουρα τα νέα αυτά έχουν σημάνει συναγερμό στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ, ενώ ειδικοί επισημαίνουν ότι το πρώτο βιβλίο με τα απομνημονεύματα του Δούκα του Σάσεξ είναι μόνο “η κορυφή του παγόβουνου”.

Μάλλον η Μέγκαν Μαρκλ του έχει δώσει… καλά μαθήματα στο πώς να διαπραγματεύεται, καθώς πηγές τονίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις με διάφορους εκδοτικούς οίκους άρχισαν από τις 18 εκατ. λίρες, ενώ το τελικό ποσό υπολογίζεται ότι πιθανώς αγγίζει τις 29 εκατ. λίρες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την έκδοση των απομνημονευμάτων το ερχόμενο έτος και το δεύτερο βιβλίο αναμένεται να δημοσιευθεί μετά τον θάνατο της Ελισάβετ. Η Μέγκαν Μαρκλ θα δημοσιεύσει ένα βιβλίο “οδηγό ευεξίας” ως μέρος του συμβολαίου με τον οίκο Penguin Random House. Το θέμα και ο συγγραφέας του τέταρτου βιβλίου δεν έχει ξεκαθαρίσει. Η Dailymail όμως τονίζει ότι ο 36χρονος ήταν αυτός που ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων από το Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας, όπου μένει η οικογένεια μετά το MEGΧΙΤ.

 

“Εκείνος διαπραγματεύτηκε, είχε μια στάση “πάρτε το ή αφήστε το” περιέγραψε πηγή από τον εκδοτικό χώρο. “Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 25 εκατομμύρια δολάρια (18 εκατομμύρια λίρες) και το τελικό ποσό υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 35 με 40 εκατομμύρια δολάρια (25-29 εκατομμύρια λίρες). Όσοι συμμετείχαν ήταν σοκαρισμένοι από την προσέγγιση του Χάρι, ο οποίος ήταν πολύ ψυχρός και εξ αρχής κατέθεσε τις απαιτήσεις του, τα 25 εκατομμύρια δηλαδή. Άρχισαν να αναρωτιούνται “τι έχει στα χέρια του και ποιον θα στοχοποιήσει. Η ιδέα μιας “βόμβας” που δεν έχει εκραγεί και περιμένει τον θάνατο της βασίλισσας είναι κάτι μοναδικό και σίγουρα μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις λόγω “κακού γούστου και συμπεριφοράς” τονίζεται.

“Στη Βρετανία οι εκδόσεις είναι ένας τομέας για “κυρίους”. Τηρούνται όλοι οι κανόνες ευγενείας. Είναι σοκαριστική η πρόταση του Χάρι το δεύτερο βιβλίο να μην δημοσιευθεί μέχρι να πεθάνει η βασίλισσα” σημειώνει η πηγή.

 

 

Η βασιλική οικογένεια φέρεται να ανησυχεί επειδή ο Χάρι συνεργάζεται με τον ισχυρό ghostwriter J. R. Moehringer, ο οποίος είναι βραβευμένος με Πούλιτζερ και έχει γράψει απομνημονεύματα για τον θρύλο του τένις Αντρέ Αγκάσι και τον συνιδρυτή της Nike Φιλ Νάιτ, όπως και τη δική του αυτοβιογραφία που θα γίνει ταινία από τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Οι δύο άνδρες συνεργάζονται ήδη τους τελευταίους 12 μήνες. Το χειρόγραφο αναμενόταν να παραδοθεί στον εκδοτικό τον Αύγουστο, αλλά καθώς οι ζωές του Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν περιλαμβάνουν έντονο δράμα, η προθεσμία για την παράδοση του χειρόγραφου μετατέθηκε για τον Οκτώβριο. Το πρώτο προσχέδιο φέρεται να έχει ολοκληρωθεί. Σε ένα πρόχειρο σημείωμα του εκδότη που κατάφερε να δει η Page Six, αναφερόταν: “Στα οικεία και εγκάρδια απομνημονεύματα από μια από τις πιο συναρπαστικές και σημαντικές παγκόσμιες προσωπικότητες της εποχής μας, ο πρίγκιπας Χάρι θα μοιραστεί, για πρώτη φορά, τις εμπειρίες, τις περιπέτειες, τις απώλειες και τα μαθήματα ζωής που τον διαμόρφωσαν”. Το βιβλίο θα περιλαμβάνει ανέκδοτες ιστορίες για τη ζωή του Χάρι αφού αυτός και η Μέγκαν παραιτήθηκαν από τη βασιλική ζωή, ενώ υπόσχεται μία ειλικρινή και σαγηνευτική αποτύπωση της προσωπικότητάς του.

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks