-
Αρχική > Τοπικά νέα > «Κραυγή αγανάκτησης από το σωματείο συνταξιούχων του ΤΕΒΕ για τους γιατρούς ( μικροβιολόγους του ΕΟΠΥ Καστοριάς» Θεοδώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 

«Κραυγή αγανάκτησης από το σωματείο συνταξιούχων του ΤΕΒΕ για τους γιατρούς ( μικροβιολόγους του ΕΟΠΥ Καστοριάς» Θεοδώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 

  Με μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί εδώ στην Καστοριά με τους γιατρούς ( μικροβιολόγους που εδώ και τρία χρόνια δεν θέλουν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς της περιοχής μας μέσω του ΕΟΠΥ Ο  Πρόεδρος του  Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ Ν. Καστοριάς Βασίλειος  Νεστραμιώτης και ο αντιπρόεδρος  του  Σωματείου Νικόλαος Μπαρζώκας.

Στην  αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησαν στην ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ εκφράζουν έντονα την δυσαρέσκεια τους για  τους γιατρούς  μικροβιολόγους ενώ όπως δηλώνουν  με έκδηλη την αγανάκτηση τους ότι αυτό συμβαίνει από όλη την Ελλάδα μόνο σε δυο πόλεις Καστόρια και Ξάνθη.  Μας έχουν εγκαταλείψει στο θέμα υγείας», τονίζουν με παράπονο που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να βρεθεί λύση».

Βασίλειος Νεστραμιώτης

Κ. Νεστραμιώτη πείτε μας τι ακριβώς συμβαίνει  με τους γιατρούς του ΕΟΠΥ εδώ στην Καστοριά; 

Κ. Κωτσοπούλου μας έχουν εγκαταλείψει στο θέμα υγείας  και αυτό συμβαίνει μόνο στην Καστοριά και Ξάνθη . Κατά καιρούς  έχουμε κάνει  προτάσεις να βρεθεί κάποια λύση αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα. Σας  πληροφορώ όμως μέσα από την εφημερίδα σας  ότι την Δευτέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία καταθέτει χαρτιά ειδικά για τον νομό Καστοριάς πάνω σε αυτό το θέμα για την σύμβαση των Μικροβιολόγων  αλλά και όλων των ιατρικών ειδικοτήτων. 

Γιατί συμβαίνει  αυτό μόνο στην Καστοριά και στην Ξάνθη;

Γιατί δεν θέλουν  να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥ  ειδικά οι μικροβιολόγοι της Καστοριάς. Ισχυρίζονται  ότι είχαν  τρία χρόνια που δούλευαν και δεν είχαν πάρει τα χρήματα τους .Η αποχή αυτή  των μικροβιολόγων έχει  τραγικές επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία που βάλλεται  από τα μεγάλα ποσοστό ανεργίας διότι  πολλοί συμπολίτες μας  αναγκάζονται  να πηγαίνουν για εξετάσεις στην Νεάπολη,   άλλοι πηγαίνουν  στο Νοσοκομείο και βρίσκουν σειρά για τις εξετάσεις  μετά από 30 ημέρες  και άλλοι εξετάζονται κατόπιν συμφωνίας με τον Μικροβιολόγο που φυσικά πληρώνουν .

Πείτε μας  ποιες θα είναι οι ενέργειες που θα προβείτε  για να βρεθεί  επιτέλους κάποια λύση ;

Θα υποβάλουμε κ. Κωτσοπούλου  το αίτημα  μας για τον νομό Καστοριάς ,κατευθείαν στο Υπουργείο υγείας .  Η Καστοριά δεν αντέχει άλλο, δεν νομίζω όμως ότι θα λυθεί εκτός και αν υπάρξει μια νομοθετική απόφαση μέσω της Βουλής  να υποχρεώνουν τους γιατρούς να προβούν σε  συμβάσεις .

Μέχρι που είστε αποφασισμένοι να φτάσετε;

Εμείς δεν μπορούμε από μόνοι μας να κάνουμε κάτι, μόνο  έκκληση στους γιατρούς να κάνουν μια σύμβαση και σε ότι χρειαστεί εμείς θα είμαστε μαζί τους.

Κ Νεστραμιώτη στους τοπικούς φορείς έχετε απευθυνθεί και τι σας λένε για το πρόβλημα αυτό;

Είχαμε  μιλήσει πριν λίγο καιρό  με τον κ. Τζηκαλάγια μας  είπε θα το δούμε θα το κάνουμε αλλά τίποτε, δεν έγινε μέχρι τώρα.

Μπαρζώκας Νικόλαος Αντιπρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

 

Κ.  Μπαρζώκα λέτε ότι  εδώ και τρία χρόνια σας έχουν εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού Πείτε μας ακριβώς τι συμβαίνει οι φορείς σας εγκατέλειψαν;

Έχουν περάσει τρία χρόνια και ο λαός της Καστοριάς δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί , έχουμε 250 μέλη που δεν μπορούν αυτή την στιγμή να κάνουν τις εξετάσεις τους  μόνο στις  εκλογές  μας θυμούνται μετά δεν τους νοιάζει τι θα γίνει  με αυτούς τους ανθρώπους που είναι εγκαταλελειμμένοι τρία χρόνια,  γιατί σε όλους τους νομούς μπορούν και εδώ δεν μπορούν. Μπορεί να έχουν δίκιο οι γιατροί αλλά οι ασφαλισμένοι αυτή την στιγμή δεν μπορούν να πάνε στο γιατρό αυτή είναι η ουσία αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς.

Το Νοσοκομείο υπάρχει αλλά χρειάζονται 30 ημέρες για να πάρει κάποιος σειρά ,  μέχρι τότε τι γίνεται  αν κάποιοι στο μεταξύ φύγουν από την ζωή τι θα γίνει, η Πολιτεία πρέπει να απαντήσει μας έχουν εγκαταλείψει είναι να απορεί κανείς,  στην Νεάπολη μπορούν κι εδώ δεν μπορούν ας κηρύξουν κάποιες θέσεις να έρθουν άλλοι γιατροί. Οι γιατροί κάνουν την δουλειά τους η πολιτεία πρέπει να δώσει μια λύση και άμεσα , όλοι έχουν ενημερωθεί και δεν έχει γίνει τίποτε ως τώρα θα προχωρήσουμε πιο κάτω όπως είπε και ο Πρόεδρος. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο.

Ένα είναι σίγουρο ότι η πολιτεία επιβάλλεται να βρει λύσεις για όλους αυτούς τους ανθρώπους  που χρειάζονται άμεσα  υγειονομική περίθαλψη και σημειωτέων εδώ στην περιοχή μας που βάλετε από  με μεγάλα ποσοστά ανεργίας. 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks